Κώστας Τζαβάρας: Ανυπεράσπιστοι οι αγρότες της Ηλείας

Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012

«Οι αγρότες του Νομού Ηλείας , αντιμετωπίζουν για μια φορά ακόμη σοβαρά προβλήματα και αισθάνονται ανυπεράσπιστοι  από τη πολιτεία  η οποία αδιαφορεί και δεν δίνει τις απαιτούμενες λύσεις για την ύπαιθρο?» δήλωσε  ο  τομεάρχης δικαιοσύνης της Ν.Δ. Κώστας Τζαβάρας επισκεπτόμενος περιοχές του Νομού.

Είναι γεγονός , είπε ο κ. Τζαβάρας, «ότι ο πρωτογενής τομέας, που θα έπρεπε να τυγχάνει της ανάλογης προσοχής τώρα ειδικά, όπου μπορεί να βοηθήσει την τοπική οικονομία και την Ελληνική κοινωνία, είναι και αυτός αποδεκατισμένος, με αποτέλεσμα εκτός των άλλων, να πλήττονται οι αγρότες μας.

Απογοήτευση πατατοπαραγωγών

Ειδικότερα Προβληματισμός  επικρατεί στο κλάδο των πατατοπαραγωγών οι οποίοι βλέπουν και φέτος το μέλλον της παραγωγής τους δυσοίωνο καθώς βλέπουν τις  τιμές σε πολύ χαμηλά επίπεδα, συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές.

Αυτό σημαίνει ότι οι καλλιεργητές δεν θα μπορέσουν καν να βγάλουν τα έξοδα τους και το κόστος της παραγωγής που αντιστρόφως ανάλογα είναι αυξημένο παρά τις όποιες υποσχέσεις είχαν δοθεί για την συγκράτηση των τιμών σε γεωργικά φάρμακα κ.λ.π. 

Ο κ. Τζαβάρας σημείωσε ότι δεν έχουν ακόμη αντιμετωπισθεί σοβαρά ζητήματα που αφορούν στον σκληρό ανταγωνισμό του προϊόντος, στις αθρόες εισαγωγές που «γονατίζουν» την ντόπια παραγωγή, αλλά και στην παράνομη ελληνοποίηση πατάτας για την οποία υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από την προηγούμενη χρονιά.

Τώρα λοιπόν που βρισκόμαστε στην αρχή της έναρξης της συγκομιδής, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οφείλει να βάλει μια τάξη για όλα αυτά τα συσσωρευμένα προβλήματα, με μοναδικό στόχο την διευκόλυνση των παραγώγων μας αλλά πάνω απ? όλα την προστασία των καταναλωτών μας.

Οι αρδευόμενες καλλιέργειες

Σχετικά με τις αρδευόμενες καλλιέργειες  και τις δυσκολίες των ΤΟΕΒ ,  ο  κ. Τζαβάρας τόνισε ότι έχει παρέμβει και στο πρόσφατο παρελθόν επισημαίνοντας την ανάγκη οριστικής διευθέτησης του  προβλήματος., τονίζοντας ότι  «το ? ίδιο έργο επαναλαμβάνεται. Φθάσαμε έτσι στο καλοκαίρι και η ΔΕΗ που πολλές φορές λειτουργεί με απάνθρωπο και εξοργιστικό  για τους πολίτες τρόπο να κόβει το ρεύμα την περίοδο που είναι απολύτως αναγκαίο για τις καλλιέργειες.

Όσες προσπάθειες λοιπόν και αν γίνονται χρειάζεται ένας διαφορετικός σχεδιασμός με ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών, ώστε να μπει ένα τέλος και στο θέμα των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων, αλλά και στο κατεπείγον ζήτημα του εκσυγχρονισμού του αρδευτικού δικτύου επισήμανε ο κ. Τζαβάρας.

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet