Κώστας Τζαβάρας: Οι ενέργειες της κυβέρνησης δημιούργησαν κλίμα αβεβαιότητας στις διαπραγματεύσεις

Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2017

Σε συνεύξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm»,ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και πρώην υπουργός  της ΝΔ, βουλευτής Ηλείας, Κώστας Τζαβάρας, μεταξύ άλλων δήλωσε : «Οι μονομερείς ενέργειες της κυβέρνησης και η επιμονή της να θεωρεί άλλοτε ως φίλους και άλλοτε ως αντιπάλους τούς δανειστές έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα, που έχει δυσκολεύσει τα πράγματα σε τέτοιον βαθμό, που σήμερα να είναι αβέβαιο εάν θα έχουμε μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου τελική λύση και κατάληξη στις διαπραγματεύσεις» δήλωσε

«Οι απαιτήσεις των δανειστών είναι απαιτήσεις, οι οποίες προκύπτουν από συμβάσεις, συμφωνίες τις οποίες έχει υπογράψει η Ελλάδα και θεωρώ ότι όσο αξιοπρεπές είναι να υποστηρίζει κάποιος την εθνική του υπερηφάνεια, άλλο τόσο αξιοπρεπές είναι να επιδεικνύει συναλλακτική συνέπεια» ανέφερε ο κ. Τζαβάρας και πρόσθεσε: «Άλλωστε ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει για την αξία τού να τηρούνται οι συμφωνίες. "Pacta sunt servanda" έχει επαναλάβει και αυτό θεωρώ ότι θα πρέπει να είναι εκείνο το κριτήριο, με το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίζονται τα θέματα που απορρέουν από τις διαπραγματεύσεις».

Ερωτηθείς για τη στάση της ΝΔ στην υπόθεση της Novartis ο κ. Τζαβάρας επισήμανε: «Το κόμμα μας έχει πει και επαναλαμβάνει "μηδενική ανοχή στη διαφθορά" και ότι δεν πρόκειται να καλύψουμε κανέναν, δεν πρόκειται να υπερασπιστούμε κανέναν από όσους έχουν συμμετοχή σε τέτοιου είδους ιστορίες».

Σε ό,τι αφορά τις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για προσλήψεις στο Δημόσιο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ σημείωσε ότι «τα θέματα των δημοσίων υπαλλήλων είναι πολύ προσφιλή στην κυβέρνηση και μάλιστα κατά τέτοιον τρόπο που να προσπαθούν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι η ΝΔ είναι εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ». Υπογράμμισε δε ότι η στάση της ΝΔ στο θέμα ενδεχόμενων απολύσεων στον δημόσιο τομέα «έχει επαρκώς απαντηθεί και έρχεται και επανέρχεται για λόγους μαύρης προπαγάνδας».

 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet