Κώστας Τζαβάρας: Νέο ξεκίνημα της ΝΔ με «εγγυητική θέση» του Κ. Καραμανλή

Την ανάγκη για ένα «νέο ξεκίνημα της ΝΔ», αλλά και μιας «εγγυητικής θέσης» του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ώστε «να μην εκτραπεί ο διάλογος σε μία αρρωστημένη εσωστρέφεια» τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Κώστας Τζαβάρας σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Αυτόν τον διάλογο πρέπει να τον εγγυηθούν μεγάλα πολιτικά αναστήματα και όλοι να δείξουν την γενναιότητα που απαιτείται να δείχνουν οι πραγματικοί ηγέτες σε αυτές τις περιπτώσεις» σημειώνει ο κ. Τζαβάρας και προσθέτει: «Πιστεύω ότι σε αυτό το επίπεδο θα πρέπει όλοι να αντιμετωπίσουμε το νέο ξεκίνημα της ΝΔ. Γιατί η ΝΔ δεν είναι ένα κόμμα που είναι προορισμένο να σβήσει εξαιτίας μιας ήττας. Τα κόμματα έχουν διάρκεια και ιστορική ακτινοβολία λόγω της αξίας των ιδεών που εκπροσωπούν στο διάβα του χρόνου. Η ΝΔ είναι η πολιτική δύναμη που εκπροσωπεί στην Ελλάδα τις αρχές και τις αξίες του δημοκρατικού κοινωνικού φιλελευθερισμού. Αυτό το ιδεολογικό στίγμα είναι που αποτελεί τη μεγάλη δύναμη για τη ΝΔ και για αυτό οι ηγεσίες παρέρχονται και είναι λογικό να παρέρχονται, αλλά αυτό που μένει είναι η μεγάλη δύναμη των πολιτικών ιδεών που έχει το κόμμα μας».

Ερωτηθείς αν ο κ. Σαμαράς μπορεί να εκφράσει αυτές τις ιδέες ή να ηγηθεί στο νέο ξεκίνημα, ο κ. Τζαβάρας τονίζει: «Αυτό είναι ζητούμενο και πιστεύω ότι μέσα από μία αυτοκριτική και μία διαδικασία δημοκρατικού διαλόγου μέσα στα όργανα του κόμματος και θα αναδειχτούν οι ευθύνες που έχει κάθε κομματικός παράγοντας, κυρίως όμως θα πρέπει να υπάρξει -και το πιστεύω ακράδαντα- μια διευκόλυνση από όσους πιστεύουν ότι η ιστορική συγκυρία επιβάλει ένα νέο ξεκίνημα αυτής της παράταξης.. Πιστεύω ότι το ενδιαφέρον του κ. Καραμανλή είναι πάντα ενεργό για την εξέλιξη των κομματικών πραγμάτων. Είναι ήδη μια πολύ μεγάλη προσωπικότητα με κύρος και αξία. Να μην θεωρηθεί βέβαια ότι έχω μια μονόπλευρη θέαση του ζητήματος, θα πρέπει να πω ότι όχι μόνο ο κ. Κ. Καραμανλής αλλά και η κυρία Μπακογιάννη και όλοι αυτοί που συνδέονται με τις ιστορικές ηγεσίες του κόμματος θα πρέπει να εγγυηθούν αυτός ο διάλογος να είναι ουσιαστικός, ειλικρινής, ανιδιοτελής και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια ομαλή μετεξέλιξη αυτού του κόμματος.. Τα ιστορικά στελέχη του κόμματος πρέπει να είναι οι εγγυητές της συζήτησης που πρέπει να γίνει».

Ο κ. Τζαβάρας εκτιμά ότι «στα μείον της κυβέρνησης Σαμαρά είναι το γεγονός ότι δεν ξεκαθαρίσαμε τις διάφορες λίστες. Γιατί αν υπήρχε πράγματι πρόβλημα στην απόδοση του δημόσιου ελεγκτικού μηχανισμού, θεωρώ ότι θα μπορούσαμε να αναθέταμε σε ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρίες την εκκαθάριση αυτού του αρχείου και σήμερα θα είχαμε μια πιο ευπρόσωπη από πλευράς μας αντιμετώπιση του θέματος αυτού. Για αυτό ακριβώς αποδοκιμαστήκαμε στις εκλογές και αυτό είναι το περιεχόμενο της ήττας της ΝΔ».

Αναφορικά τέλος με το πρόσωπο του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας ο κ. Τζαβάρας καλεί τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα να υποδείξει υποψήφιο από το χώρο της κεντροδεξιάς. «Θα πρέπει να περάσουμε σε πιο ρεαλιστικές αντιμετωπίσεις των θεμάτων και θεωρώ ότι ο κ. Τσίπρας, έχει να επιτελέσει και ένα τέτοιο έργο προσφοράς στον τόπο. Να θεμελιώσει την ενότητα με την γενναιότητα που απαιτείται από μέρους του και να υποδείξει στον ύπατο θώκο της Δημοκρατίας ένα πρόσωπο από το χώρο της κεντροδεξιάς».

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet