Κώστας Τζαβάρας: Συνάντηση με ετεροδημότες της Ηλείας που κατοικούν στο Ιλιον

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014

Πλήθος κόσμου έδωσε δυναμικό παρών στη συγκέντρωση των ετεροδημοτών της Ηλείας που μένουν στον Δήμο Ιλίου, την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου, στην οποία μίλησε ο πρώην Υπουργός Πολιτισμού και Βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Τζαβάρας στο Δημαρχείο Ιλίου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, της πολιτικής ηγεσίας και κυρίως τα μέλη και φίλοι της Νέας Δημοκρατίας που κατάγονται από το νομό Ηλείας και κατοικούν στο Ίλιον και στους Αγίους Αναργύρους.

Ειδικότερα, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δημαρχος του Ιλίου, ο οποίος παραχώρησε και την αίθουσα των εκδηλώσεων του Δήμου, ο Βουλευτής Αχαίας της ΝΔ κ. Αθανάσιος Νταβλούρος, ο επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική Ισοπολιτεία» Ιλίου κ. Χαράλαμπος Καούκης, ο Πρόεδρος των Ηλείων του Δήμου Ιλίου κ. Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, ο Στρατηγός εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Νικόλαος Σερέτης, ο Πρόεδρος της Β3 Νομαρχιακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γεώργιος Κώττης και πλήθος δημοτικών συμβούλων.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό ο Βουλευτής Αχαίας κ. Αθανάσιος Νταβλούρος, ο οποίος μεταξύ άλλων, ο οποίος τόνισε την βαρύτητα που έχει η παρουσία και η δράση του πρώην Υπουργού στο κοινοβούλιο, η αναγνώριση που έχει σε όλες τις πτέρυγες της Βουλής για την νομική του κατάρτιση την ευρύτερη παιδεία που διαθέτει και τη ρητορική του δεινότητα.

Τόνισε επίσης την σημαντική προσφορά του στην εκπροσώπηση της χώρας στους διεθνείς οργανισμούς και κυρίως τη συμμετοχή του στις επιτροπές νομικών υποθέσεων του συμβουλίου της Ευρώπης. Αναφέρθηκε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για την προεδρία του στην ειδική διακομματική επιτροπή της Βουλής για την διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων στην οποία έχει επιτύχει με το κύρος και την σοβαρότητα του, να λαμβάνονται ομόφωνες αποφάσεις, που τις στηρίζουν όλες οι πτέρυγες της Βουλής .

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην προσφορά του πρώην Υπουργού, όχι μόνο στην Ηλεία αλλά και κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Πολιτισμού, για την ιστορικής σημασίας πρωτοβουλία του, να ξεκινήσει τις ανασκαφές στο λόφο Καστά της Αμφίπολης, ώστε σήμερα να έχουμε μοναδικής αρχαιολογικής αξίας ευρήματα για τα οποία γίνεται λόγος σε παγκόσμια κλίμακα.

Στην συνέχεια ο Υπουργός αναφέρθηκε και περιέγραψε τις κρίσιμες συνθήκες, κάτω από τις οποίες η χώρα σήμερα δίνει αγώνα εξόδου από την οικονομική, την πολιτική και την κοινωνική κρίση. Χαρακτηριστικά τόνισε ότι: “σήμερα η κοινωνία χωρίζεται σε δύο κατηγορίες, σε αυτούς που γνωρίζουν τι πραγματικά συμβαίνει και ποιές είναι οι αιτίες που το έχουν προκαλέσει και σε εκείνους οι οποίοι μικρόψυχα για λόγους μικροκομματικής σκοπιμότητας, αγνοούν ή ισχυρίζονται ότι αγνοούν τις αιτίες της σημερινής δυστυχίας επιμένοντας στην επιστροφή στο παρελθόν, εκεί δηλαδή από όπου προήλθαν οι νοοτροπίες, οι πρακτικές, οι αγκυλώσεις και οι παθογένειες που προκάλεσαν την σημερινή κρίση.”

“Η ευθύνη των πολιτικών που χειρίστηκαν τα προβλήματα της μεταπολίτευσης είναι μεγάλη. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και οι ηγέτες της Αριστεράς, η οποία ενώ δεν κυβέρνησε, όμως όπως με σαφήνεια περιγράφει και διδάσκει ο μεγάλος Ηλείος φιλόσοφος και πολιτικός αναλυτής, Παναγιώτης Κονδύλης, (τα αίτια της παρακμής του αστικού Πολιτισμού) έχει καθοριστική ευθύνη για το «ξεπούλημα» της χώρας στους δανειστές, αφού δεν απόψε πότε τα τελευταία 40 χρονιά να γίνεται σημαιοφόρος στις διεκδικήσεις για περισσότερη κατανάλωση, που προέβαλλαν διαφορές κοινωνικές κατηγορίες οι οποίες αυτοτιτλοφορούντο ως “λαός”.

Η κρίση τόνισε, προσφέρεται για απολογισμό και αυτοκριτική για τα λάθη που μας οδήγησαν στην σημερινή δυστυχία. Οι πολίτες, έχουν πια βάρια ευθύνη ώστε με τις επιλογές τους να οδηγήσουν στην έξοδο από το δημόσιο βίο όλων των πολιτικών πρόσωπων και κόμματων που δημοκοπούν για ιδιοτελείς σκοπούς και υπηρετούν προκλητικά και ασύστολα Εθνίκολαικιστικά ιδεολογικά πρότυπα”.

“Η νέα εποχή που θα επακολουθήσει την έξοδο από την κρίση, για να είναι πραγματικά νέα και δημιουργική, θα πρέπει να είναι διαφορετική με την ιστορική περίοδο της μεταπολίτευσης. Να στηριχτεί σε νέα κοινωνικά και πολιτικά στερεότυπα σε νέες αρχές και αξίες. Να έρθει σε ρήξη με το παρελθόν και όχι να ευαγγελίζεται την επιστροφή σε αυτό, όπως ο κ. Τσιπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν αδίστακτα και ανεύθυνα να υπόσχονται. Επιστροφή στο παρελθόν σημαίνει υιοθέτηση και αποδοχή των πρακτικών και του τρόπου ζωής που προκάλεσε τη κρίση, την ύφεση, την ανεργία.

Στη καινούργια πορεία που πρέπει να χαράξουμε, η Ηλεία πρέπει να έχει ξεχωριστό ρόλο. Να αναδείξει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, που τις δίνουν το δικαίωμα να οραματίζεται ένα μέλλον ανάπτυξης και προόδου, που θα στηρίζεται στις νέες υποδομές που τα τελευταία τρία χρόνια γίνονται στον Νόμο, συγκεκριμένα, στον Αυτοκινητόδρομο Ελευσίνας- Κορίνθου-Πάτρας-Πύργου, που με τη καθοριστική παρέμβαση του πρώην Υπουργού δεν σταμάτησε στη Πάτρα.”

“Να αξιοποιήσει το ελκυστικό φυσικό της ανάγλυφο και το απαράμιλλο πολιτιστικό της πρόσωπο. Την ολύμπια, την Αρχαία Ίλιδα, το Χλεμούτσι, τον Επικούρειο Απόλλωνα. Για όλα αυτά κατέληξε, είναι ιστορική ανάγκη να εμπιστευτούμε ανθρώπους με αξίες που έχουν πίστη στην ιδιαιτερότητα και τη μοναδικότητα της Ηλείας και υπηρετούν τίμια και ευσυνείδητα την Δημοκρατία”.

Ο λόγος του έγινε δεκτός από παρατεταμενα χειροκροτήματα από τους Ηλείους ετεροδημότες οι οποίοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση για να τον δουν από κοντά, δηλώνοντας την στήριξη τους και την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπο του και την υπερηφάνεια τους, που εκπροσωπεί το Ν. Ηλείας στο κοινοβούλιο.

Τέλος, με το πέρας της ομιλίας ο κ. Τζαβάρας επισκέφθηκε και συνομίλησε για τρέχοντα θέματα με τον Δήμαρχο Ιλίου και Αντιπρόεδρο του ΑΣΔΑ κ. Νίκο Ζενέτο, καθώς επίσης και με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Ιλίου κ. Δημήτρη Βασιλόπουλο.
 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet