Κώστας Τζαβάρας: Να επισπευθεί η αναστολή των δόσεων δανείων πυρόπληκτων επιχειρήσεων

Σάββατο, 21 Απριλίου 2012

Την επίσπευση των διαδικασιών για την αναστολή των δόσεων των δανείων των πυρόπληκτων επιχειρήσεων , ζήτησε στη διάρκεια επικοινωνίας που είχε με τον υπουργό κ. Φίλ. Σαχινίδη, ο βουλευτής Ηλείας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Ν.Δ. κ. Κώστας Τζαβάρας.

Σε συνέχεια της πρόσφατης σύσκεψης που έγινε στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών Επιμελητηρίων πυρόπληκτων νομών μεταξύ των οποίων και της Ηλείας , ο κ. Τζαβάρας ο οποίος ήταν παρών στη συνάντηση , ζήτησε από τον υπ. Οικονομικών να υπάρξει άμεσα ρύθμιση για την ανακούφιση των επιχειρήσεων που σήμερα λόγω και της οικονομικής κρίσης , έχουν περιέλθει σε μεγάλο αδιέξοδο.

Ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Ν.Δ. επανέλαβε προς τον κ. Σαχινίδη πως θα πρέπει να υλοποιηθεί η δέσμευση τόσο για τα δάνεια που προϋπήρχαν των καταστροφικών πυρκαγιών του 2007 και μετετράπηκαν ακολούθως σε πυρόπληκτα δάνεια, όσο και τα νέα κεφάλαια που χορηγήθηκαν λόγω των πυρκαγιών.

«Οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν έντονα οικονομικά προβλήματα και σε τεράστιο βαθμό αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην αποπληρωμή των δανείων τους. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να διευκολυνθούν με κάθε δυνατό τρόπο» επεσήμανε ο κ. Τζαβάρας  Ηλείας ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση που έγινε πρόσφατα για το ίδιο θέμα και με τον πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαρά.

Από την πλευρά του εξάλλου ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε προς τον κ. Τζαβάρα πως σ’ εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση της δέσμευσης, για την αναστολή των δόσεων των δανείων επιχειρήσεων στις πυρόπληκτες περιοχές και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα γνωστοποιηθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Οι πυρόπληκτοι

Στο μεταξύ καθημερινά ο βουλευτής Ηλείας στη διάρκεια συναντήσεων και επαφών που έχει με πολίτες και φορείς του νομού , γίνεται αποδέκτης των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πυρόπληκτοι κάτοικοι της Ηλείας , για τους οποίους εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές εκκρεμότητες όσον αφορά τις αποζημιώσεις αλλά και την αποκατάσταση των περιουσιών τους.

Οι πολίτες του νομού δεν μπορούν να κρύψουν την έντονη δυσαρέσκεια αλλά και αγανάκτησή τους, για τις μεγαλόστομες υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά τις εκλογές του 2009, βάσει των οποίων θα μετατρεπόταν ο νομός σε πρότυπο πράσινης ανάπτυξης , αλλά τελικά δεν έγινε ούτε το ελάχιστο απ’ όσα δεσμεύτηκε και εξήγγειλε ο Γ. Παπανδρέου στην Αρχ. Ολυμπία…

Ο κ. Τζαβάρας επισημαίνει στους πυρόπληκτους κατοίκους του νομού, πως η Ν.Δ. ως αυριανή κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά θα δώσει μεγάλη βαρύτητα στην άμεση επίλυση των εκκρεμών υποθέσεων των πληγέντων σε διάφορους τομείς, καθώς επίσης και στην υλοποίηση προγράμματος ανάπτυξης και ανασυγκρότησης του πολύπαθου νομού .

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet