Κώστας Τζαβάρας: Καθυστερούν υπερβολικά οι διαδικασίες για τους πλημμυροπαθείς

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012

Η έλλειψη κάθε προόδου στο θέμα της αποκατάστασης των ζημιών όπως και της αποζημίωσης των πληγέντων μετά τις καταστρεπτικές πλημμύρες του περ. Φεβρουαρίου, παρατείνει τα προβλήματα που ήδη υπάρχουν και παράλληλα, δημιουργεί αισθήματα έντονης πικρίας και αγανάκτησης.

Δυστυχώς, αποδεικνύεται για μια φορά ακόμη, ότι η κρατική μηχανή ούτε τώρα μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτούμενες ανάγκες και τα φαινόμενα της δυσλειτουργίας της – παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις – επαναλαμβάνονται και σε αυτή την περίπτωση των φυσικών καταστροφών για τον τόπο...


Τα ανωτέρω δήλωσε  ο βουλευτής Ηλείας και τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ κ. Κώστας Τζαβάρας ο οποίος συζητώντας με κατοίκους του Νομού έδωσε δικαιολογημένη όπως την χαρακτήρισε βαρύτητα στα ανοιχτά ζητήματα των πλημμυροπαθών, και τις εκκρεμμότητες που εξακολουθούν να υπάρχουν.

Ο κ. Τζαβάρας στάθηκε ιδιαίτερα στις διαδικασίες που θα έπρεπε τρισήμιση μήνες μετά τις πλημμύρες να έχουν επισπευθεί, και τόνισε ότι είναι απαράδεκτο να παρατηρούνται γραφειοκρατικές καθυστερήσεις σε κεντρικό επίπεδο, πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή που έχουν ολοκληρωμένη εικόνα ζημιών όπως και των απαιτούμενων πιστώσεων σε κάθε τομέα μέσα σε έγκαιρο χρονικό διάστημα.

Τόσο οι δήμοι , όσο και η Περιφερεική Ενότητα Ηλείας αλλά και το Επιμελητήριό μας, έστειλα τις σχετικές εκθέσεις του, με αναλυτική καταγραφή της κατάστασης μέσα από την οποία διαφαίνεται πέραν των άλλων το μέγεθος της καταστροφής καθώς και η απόλυτη ανάγκη άμεσων και ουσιαστικών παρεμβάσεων στις «πληγωμένες» περιοχές.

Σήμερα μετά από πολύ καιρό – συνέχισε ο κ. Τζαβάρας – αν και έχουν υποβληθεί σχετικές αιτήσεις από τους πληγέντες επικρατεί... ακινησία ενώ αντιμετωπίζεται ιδιαίτερο πρόβλημα στον έλεγχο που θα πρέπει να γίνει και στη συγκρότηση των Μικτών Κλιμακίων. Τούτο επιβάλλει την ενίσχυση τουλάχιστον του ΤΑΣ με περαιτέρω προσωπικό και για όσο διάστημα χρειαστεί ώστε να προχωρήσουν οι έλεγχοι και διαδοχικά να επισπευθούν και οι υπόλοιπες πρωτοβουλίες.


Όπως είπε ο κ Τζαβάρας κάτι ανάλογο συμβαίνει και στις ζημιές του φυτικού κεφαλαίου αφού και στο συγκεκριμένο τομέα διαπιστώνονται καθυστερήσεις με την αποστολή κλιμακίων για τους ελέγχους.
Απαιτείται λοιπόν εγρήγορση από τον ΕΛΓΑ και συνεργασία με τους φορείς του Νομού, ώστε να υπάρξει σύντομα το ανάλογο αποτέλεσμα. Για τις καλλιέργειες που επλήγησαν και για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις που κυριολεκτικά διαλύθηκαν.

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet