Κώστας Τζαβάρας: Παρέμβαση για την εισήγηση κατάργησης Κλιμακίου Ειδικών αποστολών Κατακόλου

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

Την έντονη αντίθεσή του σχετικά με την εισήγηση κατάργησης του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Κατακόλου, εκφράζει ο  Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Ν.Δ. κ. Κώστας Τζαβάρας, μετά και την πρόσφατη ουσιαστική κατάργηση του Τελωνείου Κατακόλου.

Ο κ. Τζαβάρας με παρέμβασή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη καθώς και τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος , αναρωτιέται αν υπάρχει σχέδιο αποδυνάμωσης του Κατακόλου και συγχρόνως ακύρωση του χαρακτήρα του, ως διεθνούς προορισμού στην κρουαζιεροπλοία

Ταυτόχρονα επισημαίνει πως από μια πιθανή κατάργηση του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών θα δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, γεγονός που θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις και στην κρουαζιερα στο λιμάνι Κατακόλου και  συγκεκριμένα  αναφέρει :

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε πως η ειδική επιτροπή του Λιμενικού Σώματος εισηγήθηκε την κατάργηση των Κλιμακίων Ειδικών Αποστολών μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και αυτό του Κατακόλου , στο οποίο τα τελευταία χρόνια υπάρχει σημαντική ανάπτυξη της κρουαζιεροπλοίας , με 1 εκατ. επισκέπτες ετησίως.

Το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών που εδρεύει στο Κατάκολο παρουσιάζει σημαντικές επιτυχίες και έχει φέρει σε πέρας με επιτυχία δεκάδες αποστολές όχι μόνο στην περιοχή αλλά ευρύτερα στο νότιο Ιόνιο, είτε πρόκειται για λαθρομετανάστες, είτε για λαθρέμπορους.

Η σχεδιαζόμενη αντικατάσταση του Κλιμακίου με προσωπικό σεκιούριτι που θα έχει περιορισμένες δυνατότητες παρέμβασης μόνο στο χώρο του λιμανιού , θα έχει ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες στις κρουαζιέρες δεδομένου ότι όπως είναι ευνόητο, οι ναυτιλιακές εταιρίες αναζητούν ένα ασφαλές περιβάλλον και θέλουν να υπάρχουν όσο το δυνατό πιο καλά οργανωμένες υπηρεσίες φύλαξης

Το Κλιμάκιο διασφαλίζει όρους ασφαλείας που ανταποκρίνονται στα διεθνή πρότυπα και πλέον η ανάθεση σε σεκιούριτι της φύλαξης, περιορίζει την εμβέλεια του λιμανιού και ακυρώνει το χαρακτήρα του ως λιμάνι διεθνούς εμβέλειας, στα θαλάσσια ταξίδια αναψυχής κρουαζιέρας.

Συγχρόνως η πρόσληψη του προσωπικού από ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης , θα επιφέρει σημαντικό κόστος στα λιμενικά τέλη που κατ’ επέκταση θα επιβαρύνουν τις ναυτιλιακές εταιρείες, οι οποίες προγραμματίζουν τις κρουαζιέρες σύμφωνα με τα συμφέροντά τους.

Από το ενδεχόμενο κατάργησης του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Κατακόλου , ένα ακόμη πλήγμα θα προκύψει για την ευρύτερη περιοχή του Ιονίου λόγω της ανεξέλεγκτης διέλευσης χιλιάδων λαθρομεταναστών , αφού θα περιοριστούν σε σημαντικό βαθμό οι έλεγχοι που διενεργούνται από τις αρχές ασφαλείας.

Από τα παραπάνω προκύπτει πως η παρουσία του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών κρίνεται απολύτως αναγκαία για το λιμάνι Κατακόλου και κάθε ενέργεια για την κατάργησή του , μετά την υποβάθμιση και ουσιαστική κατάργηση του Τελωνείου, θα είχε δυσμενείς επιπτώσεις στην ασφάλεια αλλά και στην οικονομία της ευρύτερης περιοχής»

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet