Κώστας Τζαβάρας : Να κηρυχθεί αμέσως η Ηλεία θεομηνιόπληκη

Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012

Επιτακτική όσο και επείγουσα χαρακτηρίζει την ανάγκη για την κήρυξη του νομού Ηλείας ως θεομηνιόπληκτου, ο βουλευτής και Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Ν.Δ. κ.Κώστας Τζαβάρας, ο οποίος κάνει λόγο για μεγάλη όσο και αναιτιολόγητη καθυστέρηση γύρω από το σοβαρό αυτό πρόβλημα.

Καθημερινά ,τονίζει ο Τζαβάρας , πληθαίνουν οι κραυγές αγωνίας και απόγνωσης εκατοντάδων κατοίκων για τις πρωτοφανείς ζημιές που έχουν υποστεί οι περιουσίες τους από τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις , καθώς και για τους κινδύνους που εγκυμονούνται από τις τεράστιες σε έκταση καταστροφές στις υποδομές και στα εδάφη, από άκρη σε άκρη του νομού.

«Μετά την προκλητική ολιγωρία αλλά και αδιαφορία που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια για τη λήψη μέτρων αποκατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών με αντιπλημμυρικά έργα και άλλες απαραίτητες υποδομές , έρχεται να προστεθεί και η τωρινή καθυστέρηση για την κήρυξη του νομού σε θεομηνιόπληκτου που θα επιτρέψει την εξασφάλιση απαραίτητων κονδυλίων , προκειμένου να υλοποιηθούν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και αποφυγής περαιτέρω κατολισθητικών φαινομένων» επισημαίνει ο κ. Τζαβάρας.

Ακόμη ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Ν.Δ. υπογραμμίζει πως τη δεινή θέση που έχει περιέλθει ο νομός Ηλείας μετά και το νέο πλήγμα που δέχεται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, επιβεβαιώνουν διαρκώς και οι εξειδικευμένοι επιστήμονες που επί μακρό χρονικό διάστημα παρακολουθούν την εξέλιξη των κατολισθητικών φαινομένων στο νομό και εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους, για τις εξελίξεις που θα υπάρξουν εφόσον δε ληφθούν άμεσα μέτρα…

Οι επαγγελματίες

Συγχρόνως λέει ο κ. Τζαβάρας, η αμέλεια και η καθυστέρηση που υπάρχει γύρω από την άμεση παρέμβαση της πολιτείας στον θεομηνιόπληκτο νομό, έχει δυσμενείς επιπτώσεις και στους πληγέντες επαγγελματίες που ήδη δέχτηκαν τη «χαριστική βολή» μετά από την παρατεταμένη περίοδο οικονομικής ύφεσης, που παρατηρείται στην αγορά τα τελευταία δύο χρόνια.

«Υπό την απειλή πάντοτε και νέων ακραίων καιρικών φαινομένων τη χειμερινή περίοδο που διανύουμε, θα πρέπει επειγόντως να εκδοθεί η απαραίτητη Κοινή Υπουργική Απόφαση για την κήρυξη της Ηλείας σαν θεομηνιόπληκτης περιοχής. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι ανάγκη ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας αλλά και οι δήμαρχοι των περιοχών που έχουν πληγεί σε τεράστιες εκτάσεις , να επισπεύσουν τις διαδικασίες που απαιτούνται έχοντας την αμέριστη συμβολή και συμπαράστασή μου για το συγκεκριμένο σκοπό» ανάφερε ο βουλευτής Ηλείας.

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet