Κώστας Τζαβάρας: Με ακαταλαβίστικα νομοθετήματα κακοποιείται η λογική και η Ελληνική γλώσσα

Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2012
Το ακαταλαβίστικο των νομοσχεδίων που ψηφίζονται κατά κόρον στη χώρα μας και τα οποία χαρακτηρίζονται από κακή χρήση της ελληνικής γλώσσας σε σημείο που να μην καταλαβαίνει κανείς τι ακριβώς θέλει να πει ο… εκάστοτε ποιητής-Υπουργός, έσπευσε να στηλιτεύσει ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την καλή νομοθέτηση.

Δήλωσε μάλιστα ότι «ειδικά τα τελευταία 5-6 χρόνια το κακό έχει παραγίνει», στρέφοντας τα βέλη του κατά της ʼννας Διαμαντοπούλου και της Τίνας Μπιρμπίλη. «Κυρίως το Υπουργείο Παιδείας», είπε, «μας έχει συνηθίσει σε νομοθετήματα όπου κακοποιείται συστηματικά και η λογική και η ελληνική γλώσσα. Να μην αναφερθώ στα νομοθετήματα που έφερνε η κα Μπιρμπίλη όταν πέρασε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος όπου το μόνο που πραγματικά κακοποιείτο ήταν η γλωσσική τουλάχιστον δυνατότητα κάποιων εξ ημών να προσεγγίζουμε και να προσλαμβάνουμε το νόημα αυτών των διατάξεων».

Ακολούθως ο κ. Τζαβάρας τόνισε , ότι στην Αμερική υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια μία ολόκληρη σχολή που λέγεται «δίκαιο και λογοτεχνία», με βασικό αντικείμενο τα νομοθετικά κείμενα να υφαίνονται όπως ένα… λογοτέχνημα. Ζήτησε μάλιστα την τοποθέτηση στο επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής που αποφαίνεται επί της συνταγματικότητας των νομοσχεδίων, κι ενός επιστήμονα με… καλή γνώση της ελληνικής.

Ο κ. Τζαβάρας έκλεισε την τοποθέτησή του με την φράση του Κώστα Ταχτσή που έλεγε, «αισθάνομαι να έχω γίνει ένα απέραντο νεκροταφείο λέξεων», προειδοποιώντας ότι εκεί οδεύουμε.
Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet