Κώστας Τζαβάρας: Ωμή παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης από τον υπουργό κ. Παπαϊωάννου

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012
Με αφορμή τη παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης από τον ίδιο τον υπουργό Δικαιοσύνης Μ.Παπαϊωάννου, ο οποίος ζητεί να αποπεμφθούν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς κ.κ Πεπόνης και Μουζακίτης οι οποίοι ζητούν την δίωξη του Γ.Παπανδρέου και του Γ.Παπακωνσταντίνου , ως ηθικούς αυτουργούς στην πλαστογραφία του χρέους που οδήγησε την χώρα στην οικονομική καταστροφή, σχολίασε ο Τομεαρχης δικαιοσύνης της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας σε συνέντευξη του στο RADIO 9(98,7) και στο ερώτημα:

Αν πρόκειται περί ωμής παρέμβασης του υπουργού δικαιοσύνης στο έργο της δικαιοσύνης? δήλωσε:

Στο βαθμό που ο κ. υπουργός δικαιοσύνης ασκεί ένα δικαίωμα που το έχει εκ του νόμου και βέβαια απευθύνεται με ερώτημα στο ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο προφανώς δεν είναι επιλήψιμο.

Όμως όταν πρόκειται για την αντικατάσταση δυο εισαγγελέων τους οποίους τόσον ο ίδιος ο κ. Παπαϊωάννου όσο και ο κ. Βενιζέλος είχαν αποπειραθεί με νομοθετική ρύθμιση να αντικαταστήσουν και στη συνέχεια η εξέλιξη των γεγονότων τους ανάγκασε να αποσύρουν τη συγκεκριμένη ρύθμιση και να επανέλθει τώρα με ειδικό ερώτημα, προφανώς και πιστεύω ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια παρέμβαση στα της δικαιοσύνης και θεωρώ ότι θα πρέπει κάτι τέτοιο να αποτελέσει αντικείμενο κριτικής .

Συνεχίζοντας ο κ. Τζαβάρας τόνισε ότι μετά την αποτυχία της κυβέρνησης να αντικαταστήσει τους δύο εισαγγελείς λόγω του σάλου που προκλήθηκε με τη σχεδιαζόμενη νομοθετική αντικατάσταση τους , προφανώς έχουν ενοχληθεί καθώς οι δυο εισαγγελείς ψηλαφώντας και αναδικνύοντας κάποια στοιχεία τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε ποινικές ευθύνες μελών της κυβέρνησης.Εκ του λόγου αυτού φαίνεται ότι το ερώτημα προς το ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι αθώο .

Παράλληλα κ. Τζαβάρας επισήμανε ο ότι ο θεσμός του οικονομικού εισαγγελέα έχει αποδειχθεί ότι είναι επιτυχημένος .Υπάρχει πλέον μια οργανωμένη εισαγγελική δύναμη η οποία αξιοποιείται προς την κατεύθυνση της πάταξης όλων των εγκλημάτων που έχουν σχέση με αξιοποίηση οικονομικών διαδικασιών, είτε αυτές είναι διαπλεκόμενες με πολιτική εξουσία είτε όχι. Όποιος με οιονδήποτε τρόπο βάζει προσκόμματα στην άσκηση των αρμοδιοτήτων αυτών δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στο δημοκρατικό πολίτευμα .





















Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet