Κώστας Τζαβάρας: «Αυτοί που έχουν κερδίσει από βρόμικο μόχθο τα έχουν σε offshore εταιρείες»

Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2011

Τη Δευτέρα 5/12/2011 ο βουλευτής της Ν.Δ Κώστας Τζαβάρας μίλησε στην εκπομπή «Το πολιτικό στίγμα της ημέρας» και στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για την υπόθεση Ζησιάδη:

Εγώ , είπε  ο κ. Τζαβάρας ήμουν αυτός μαζί με τον κ. Γιακουμάτο που κάναμε αναφορά στον πρόεδρο της Βουλής, ώστε στα πλαίσια της αρμοδιότητάς του ως εγγυητή της αξιοπρέπειας του Σώματος να πάρει όλα τα κατάλληλα μέτρα και να καλέσει τον βουλευτή του Ελβετικού Κοινοβουλίου και να μιλήσει με στοιχεία – αν έχει και όπου υπάρχουν – για τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου και να αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας.

Ο κ. Πετσάλνικος, όμως, ακολούθησε ένα δρόμο πιο παπανδρεϊκό. Ξεκίνησε δηλαδή από το παπανδρεϊκό δόγμα ότι «όλοι στην Ελλάδα είναι διεφθαρμένοι» και κάλεσε μια κατηγορία πολιτών που τυχαίνει να είναι και βουλευτές – άρα είναι συνολικά διεφθαρμένοι – να προσκομίσουν πιστοποιητικό ότι δεν είναι διεφθαρμένοι. Εγώ δεν συμβιβάζομαι μ’ αυτή τη λογική. Είναι κάτι που πράγματι ξεφεύγει από τα όρια της εντιμότητας, της αξιοπρέπειας, της ευθύτητας και του κύρους που πρέπει να έχει ο Έλληνας βουλευτής.

Πραγματικά ,υπάρχουν βουλευτές με «μαύρο» χρήμα¨?

Η μικρή πείρα που έχω από εξεταστικές επιτροπές με κάνει να καταλήξω στο ότι αυτοί που πράγματι έχουν κλέψει κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ως υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς και γενικώς ως αξιωματούχοι, όσα έχουν κερδίσει από το βρόμικο αυτό μόχθο τους τα έχουν φυλάξει σε offshore εταιρείες. Δεν χρειάζεται να αναφερθώ σε ονόματα. Το ξέρετε καλά και υπάρχουν τουλάχιστον στη Siemens και στις άλλες περιπτώσεις σκανδάλων. Υπήρξαν ακίνητα που είχαν ως δικαιούχο φαινομενικό offshore εταιρεία. Υπήρχαν ακίνητα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και αλλού...

Εννοείτε τον κ. Τσοχατζόπουλο?

 Δεν λέω για κανέναν. Λέω για την περίπτωση Torcaso.

Για το γεγονός ότι διαπιστωμένα υπάρχουν και βουλευτές της Ν.Δ. στην ίδια κατηγορία, όπως ο κ. Βουλγαράκης:?

Υπήρχαν και δικοί  σας βουλευτές που έιχαν offshore εταιρείες , οι οποίες ήταν γνωστές:

Δεν έχω καμία αντίρρηση. Δεν αισθάνομαι αλληλέγγυος ούτε την υποχρέωση ότι ανήκω στην ίδια συντεχνία με τον οποιονδήποτε χρησιμοποίησε το αξίωμά του για να πλουτίσει βρόμικα και παράνομα. Ό,τι έχω αποκτήσει, το έχω αποκτήσει από τη δουλειά μου, εργαζόμενος επί 30 χρόνια ως δικηγόρος, διότι αυτό είναι το επάγγελμά μου. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός.

ʼρα λοιπόν, εδώ ισχύει αυτό που έχει πει ο κ. Σαμαράς: εάν πράγματι ο πρόεδρος της Βουλής και η πλειοψηφία της θέλουν να συλλάβουμε αυτούς που έχουν βρομίσει την πολιτική μ’ αυτή τη συμπεριφορά, θα πρέπει αμέσως να γίνει ένα ειδικό σώμα ελεγκτών – πέρα από αυτό που ελέγχει το πόθεν έσχες. Είναι η εξέταση των δηλωθέντων από τον ίδιο τον βουλευτή αυτό. Εμείς λέμε να γίνει εξατομικευμένος έλεγχος αυτών που έχουν ασκήσει υπουργικά καθήκοντα ή άλλα καθήκοντα του Δημοσίου που έχουν σχέση με τη διαχείριση δημοσίου χρήματος και εκεί να διαπιστωθεί από αυτή την έρευνα αν τα αποκτηθέντα από το συγκεκριμένο πρόσωπο αντιστοιχούν στα νόμιμα εισοδήματά το

Έχει γίνει σχετικός έλεγχος από το ΣΔΟΕ: ?

Ως μέλη της επιτροπής για τη Siemens, είχαμε ζητήσει να ελεγχθεί η υπόθεση του κ. Τσοχατζόπουλου. Περιέργως το ΣΔΟΕ δεν έχει καταλήξει μέχρι σήμερα σε κάποιο πόρισμα και θα έχετε ακούσει και τον ίδιο τον κ. Τσοχατζόπουλο που δικαιολογημένα διαμαρτύρεται γι’ αυτό. Επομένως, υπάρχει μια απροθυμία της κυβερνητικής πλειοψηφίας να γίνει εδώ ένας έλεγχος και θεωρώ ότι είναι υποκριτική και εξόχως λαϊκιστική αυτή η ιστορία που ξεσηκώθηκε από μέρους του προέδρου της Βουλής, όταν θα έπρεπε να καλέσει τον κ. Ζησιάδη και να του πει «κύριε, προσβάλλεις το βουλευτικό αξίωμα της Ελλάδας»

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet