Κώστας Τζαβάρας :«Να παρέμβει ο Εισαγγελέας για το φράγμα του Πηνειού»

Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2011

Για «θέατρο του παραλόγου» έκανε λόγο με δηλώσεις του ο βουλευτής Ηλείας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Ν.Δ. κ. Κώστας Τζαβάρας, τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα γύρω από το φράγμα του Πηνειού , ζητώντας ταυτόχρονα την παρέμβαση του Εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθούν οι αναφορές σχετικά με τους κινδύνους που εγκυμονούνται για χιλιάδες κατοίκους, στην ευρύτερη περιοχή του Ηλειακού Κάμπου.

Όπως επεσήμανε ο βουλευτής Ηλείας οι πρόσφατες δηλώσεις τόσο του δημάρχου Ήλιδας κ. Γιάν. Λυμπέρη , όσο και του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Χαρ. Καφύρα καθώς επίσης και άλλων αρμοδίων αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων , αποδεικνύουν πως οι εγκαταστάσεις του φράγματος αντιμετωπίζουν σημαντικά λειτουργικά προβλήματα , από τη χρόνια αδιαφορία που υπάρχει για τη συντήρησή τους.

Το γεγονός της επικινδυνότητας του φράγματος Πηνειού, υπογραμμίζει ο κ. Τζαβάρας, ήλθε στο φως της δημοσιότητας έπειτα από την έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του αντιπεριφερειάρχη και του δημάρχου Ήλιδας για το έργο ύδρευσης από το φράγμα , χωρίς ωστόσο οι πολίτες να έχουν ενημερωθεί και να γνωρίζουν το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα.

«Οι αναφορές του δημάρχου Ήλιδας περί Φουκοσίμας και τσουνάμι που θα φτάσει στη γειτονική Ζάκυνθο, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, θα πρέπει άμεσα να προκαλέσουν την παρέμβαση των αρμοδίων Εισαγγελικών αρχών αλλά και των κρατικών υπηρεσιών , προκειμένου να διερευνηθεί εάν ευσταθούν οι συγκεκριμένες αναφορές με σκοπό να αποδοθούν ευθύνες και να ληφθούν άμεσα μέτρα, για την προστασία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής» δήλωσε ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Ν.Δ.

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet