Κώστας Τζαβάρας: «Να ενισχυθούν άμεσα οι καρπουζοπαραγωγοί»

Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011

Επιτακτική χαρακτηρίζει την ανάγκη για την άμεση οικονομική ενίσχυση των καρπουζοπαραγωγών της Ηλείας, που υπέστησαν ολοκληρωτικές καταστροφές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στα μέσα του καλοκαιριού, ο βουλευτής και Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Ν.Δ. κ. Κώστας Τζαβάρας.

Ο βουλευτής Ηλείας ο οποίος είναι αποδέκτης της αγωνίας αλλά και της απόγνωσης των καρπουζοπαραγωγών της ευρύτερης περιοχής του Ηλειακού Κάμπου , επισημαίνει πως το αμέσως προσεχές διάστημα θα πρέπει η κυβέρνηση να καταβάλει στους παραγωγούς το 50% του καλλιεργητικού κόστους , για το προϊόν που καταστράφηκε.

Συγχρόνως ο κ. Τζαβάρας υπογραμμίζει πως οι καρπουζοπαραγωγοί που πλέον αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα επιβίωσης , ζητούν την άμεση επιστροφή του ΦΠΑ το οποίο ήδη έχουν καταβάλλει , να μη ληφθεί στη φορολογία για το 2011 η καλλιέργεια καρπουζιού , καθώς επίσης και να γίνει ρύθμιση των αγροτικών χρεών, αφού αυτή τη στιγμή οι παραγωγοί δεν εισπράττουν από πουθενά...

Επίσης οι καλλιεργητές εξέφρασαν προς τον Τομεάρχη Δικαιοσύνης της Ν.Δ., την ανάγκη της εξεύρεσης άμεσης λύσης από τους αρμοδίους κυβερνητικούς παράγοντες και συγκεκριμένα από τον Ηλείο πρ. υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης –και νυν Εργασίας- κ. Γιάν. Κουτσούκο , ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων που αναμένονται πολύ δύσκολα γι’ αυτούς.

Να σημειωθεί ότι μετά την πρόσφατη ενίσχυση του ΕΛΓΑ από την καταβολή του ποσοστού των επιδοτήσεων , οι καλλιεργητές έχουν μεγαλύτερες προσδοκίες για την πληρωμή των χρημάτων της αποζημίωσης για την καταστροφή της φετινής παραγωγής καρπουζιού, κάτι που δήλωσαν χαρακτηριστικά προς το βουλευτή Ηλείας, ο οποίος δείχνει το έμπρακτο ενδιαφέρον του για τα οξυμένα προβλήματα του αγροτικού κόσμου του νομού

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet