Κώστας Τζαβάρας: Η πιο μαυρη νύχτα του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010

Αναφερόμενος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Τζαβάρας στα αποτελέσματα της ψηφοφορίας που διεξήχθη τα ξημερώματα της 17 Νοεμβρίου στην Ολομέλεια της Βουλής, για την παραπομπή πέντε πρώην υπουργών της ΝΔ στο ειδικό Δικαστικό Συμβούλιο, σχετικά με το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου και της λίμνης Βισθωνίδας, έκρινε πως η παραπομπή των πέντε πρώην υπουργών, δρομολογείται, «μόνο και μόνον για να ικανοποιήσουμε κάποιους, που κακοποίησαν ιδέες στο όνομα της άσκησης κριτικής στην εξουσία και της ενημέρωσης του λαού.

Θα διαπράξουμε οι ίδιοι το πιο σοβαρό ατόπημα, να δώσουμε συναδέλφους βορά στα πρωτοσέλιδα, γιατί έτσι ικανοποιείται η επιμονή κάποιων, ότι η υπόθεση του Βατοπεδίου είναι σκάνδαλο». Κλιμακώνοντας την ένταση της ομιλίας του, ο κος Τζαβάρας κατηγόρησε τους βουλευτές της πλειοψηφίας, πως δεν τους ενδιαφέρει η αλήθεια, αλλά «το νόημα που μπορείτε εκ των ενόντων να σκαρώνετε».

«Πρόκειται για την πιο μαύρη νύχτα στην ιστορία του ελληνικού Κοινοβουλίου τόνισε ο κ. Τζαβαρας. Επιδίδεστε σε μια απίστευτη παρωδία - έναν εμπαιγμό στον οποίον εμείς δεν είναι δυνατόν να συμμετέχουμε. Οι συντάκτες του πορίσματος δεν φρόντισαν καν να πληροφορηθούν ότι δεν μπορεί να έχει αναδρομική ισχύ, ποινική διάταξη που να θεμελιώνει ή να αυξάνει το αξιόποινο και ήρθαν να σας ζητήσουν εφαρμογή νόμου του 2008 .

Συνεχίζοντας επισήμανε  , Έχουμε πολύ ζωηρές επιφυλάξεις, εάν δεν αποτελεί η συγκεκριμένη πράξη, η ίδια ποινικό αδίκημα και αν δεν εξέθεσαν οι συνάδελφοι σε δίωξη αθώους πολίτες. Ζητώ από τον Πρόεδρο της Βουλής, να διαβιβαστούν τα συγκεκριμένα πρακτικά στον αρμόδιο εισαγγελέα με το ερώτημα εάν διαπράττεται το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας, σύμφωνα με το άρθρο 230 περίπτωση β του Ποινικού Κώδικα» ανέφερε ο κος Τζαβάρας πριν την αποχώρηση της ΝΔ.

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet