Κώστας Τζαβάρας: Παρέμβαση στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Δευτέρα, 18 Μαϊου 2009

Αφουγκραζόμενος τα μηνύματα των αγροτών και διαπιστώνοντας το σοβαρότατο πρόβλημα που ήδη έχει δημιουργηθεί με την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων, ο βουλευτής  κ. Κώστας Τζαβάρας ανέλαβε σχετική πρωτοβουλία και αύριο το πρωί θα συναντηθεί στην Αθήνα, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρη Χατζηγάκη.

Η σημερινή κατάσταση που έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση αρκετούς αγρότες μας, πρέπει να σταματήσει. Το θέμα πρέπει να ξεκαθαρίσει και για το λόγο αυτό, θα ζητήσω άμεσα να κάνει τις ανάλογες παρεμβάσεις ο ίδιος ο υπουργός.

Τα λάθη στις καταστάσεις και οι επιπλέον πληρωμές ακόμη και επί του διπλάσιου ποσού, από αυτό που πλήρωναν μέχρι τώρα έχει επιφέρει αναστάτωση και δικαιολογημένη αγανάκτηση στους Ηλείους αγρότες.

Αλίμονο αν τελικώς είναι αυτός ο ρόλος του συνεταιριστικού κινήματος. Εδώ πρόκειται περί μιας «τυραννικής» γραφειοκρατίας η οποία περιορίζει τα χρήματα των αγροτών και την πραγματική ενίσχυσή τους.

Αν οι συνεταιρισμοί αγροτών καταγίνονται με τέτοιου είδους εισπρακτικά τεχνάσματα τότε δεν μπορούν να υπερασπίσουν τα συμφέροντα των παραγωγών μας, βασικό στοιχείο δηλ. της ύπαρξης και λειτουργίας τους.

Αυτά που γίνονται λοιπόν σήμερα είναι απα-ράδεκτα. Και δεν μπορούν τέτοια φαινόμενα
να επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο σε βάρος

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet