Κώστας Τζαβάρας: Η κυβέρνηση έχει στηρίξει τους οικονομικώς ασθενέστερους

Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2009

Τον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει για τη στήριξη πολλών ομάδων συνανθρώπων μας μέσα από συγκεκριμένα μέτρα τα οποία έχει ήδη εφαρμόσει η κυβέρνηση, επισήμανε χθες, μιλώντας σε Ηλείους πολίτες, ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κώστας Τζαβάρας.

Οπως είπε μεταξύ άλλων, σήμερα από την Πολιτεία αναπτύσσονται στοχευμένα προγράμματα για τομείς και κλάδους που πλήττονται περισσότερο ενώ ενισχύεται διαρκώς το δίχτυ κοινωνικής προστασίας για όσους έχουν μεγαλύτερες ανάγκες.

Χαρακτηριστικά όπως δήλωσε ο κ. Τζαβάρας ήσαν τα μέτρα στην προσπάθεια στήριξης των πολυτέκνων και ήδη τα τελευταία χρόνια καταβάλλεται ποσό 2.000 ευρώ σε κάθε γέννηση από το τρίτο παιδί και μετά,χορηγείται στις τρίτεκνες οικογένειες πολυτεκνικό επίδομα ενώ καθιερώθηκε πρόσθετη άδεια μητρότητας 6 μηνών στη διάρκεια της οποίας, χρηματοδοτούνται εξολοκλήρου οι βασικές αποδοχές και οι ασφαλιστικές κρατήσεις.


Πρόσθεσε ακόμα ότι αρκετές δεσμεύσεις που αφορούσαν τα οικονομικώς αδύναμα στρώματα έγιναν πράξη και ειδικότερα: Ξέρουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα οικονομικά αδύναμα στρώματα της κοινωνίας μας. Τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε, τις κάνουμε πράξη.

- Δόθηκαν, οι αυξήσεις στο κατώτατο επίδομα ανεργίας, στις συντάξεις του ΟΓΑ, στο ΕΚΑΣ. - Καταβλήθηκε, σε χιλιάδες επιδοτούμενους ανέργους, διπλό το δώρο για τις γιορτές. - Χορηγείται τώρα έκτακτο επίδομα κοινωνικής συνοχής σε περισσότερους από 1,5 εκ. δικαιούχους.

- Χορηγείται, σε δύο δόσεις, έκτακτο επίδομα για τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας στους δικαιούχους του ΕΚΑΣ και τους επιδοτούμενους ανέργους του ΟΑΕΔ. Ενισχύουμε διαρκώς το δίχτυ κοινωνικής προστασίας.

Μιλώντας εξάλλου και για την κατάσταση που επικρατεί με τις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις ανέφερε ότι η κυβέρνηση διαθέτει ισχυρά ανακλαστικά και συμπλήρωσε:
Οφείλουμε όλοι, να δείξουμε αυτοσυγκράτηση στα αιτήματα και τον τρόπο διεκδίκησής τους. Να μην επιβαρύνουμε την κατάσταση. Να μην αγνοούμε το συλλογικό, το κοινωνικό, το εθνικό συμφέρον.

Δεν μπορεί στις πιο δύσκολες περιστάσεις, που βιώνει ο σύγχρονος κόσμος, να υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που προσποιούνται άγνοια της διεθνούς πραγματικότητας. Δεν μπορεί να είναι καταγγέλλοντες εκείνοι που τριπλασίασαν το χρέος και ανάγκασαν τη χώρα να πληρώνει, σήμερα, πάνω από 12 δισ. ευρώ, μόνο για τους τόκους.

Δεν μπορεί εκείνοι που ανέβασαν την ανεργία από το 3%, στο 11,3%, να αγνοούν τη μείωσή της στο 7,5%. Δεν μπορεί να προσποιούνται ότι βρήκαν τη λύση εκείνοι που, ως πρόσφατα, δεν έβλεπαν καμιά κρίση.

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Σε τόσο δύσκολους καιρούς, δεν χωρούν ανευθυνότητες και στείρες αντιπαραθέσεις. Οι πρακτικές αυτές είναι πρό- βλημα που δεν αφορά μόνο τον κομματικό στίβο. Είναι πρόβλημα που μειώνει τις αντιστάσεις της χώρας απέναντι στην πίεση της διεθνούς συγκυρίας.

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet