Κώστας Τζαβάρας: Σοβαρότατο το πρόβλημα με τα καμένα δέντρα

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2009

Το μεγάλο πρόβλημα που αναδείχθηκε ακόμη περισσότερο μετά τα νέα χθεσινά φαινόμενα κακοκαιρίας σχετικά με τα καμένα δέντρα, τα οποία ακόμη δεν έχουν απομακρυνθεί, επεσήμανε ο βουλευτής Ηλείας κ. Κώστας Τζαβάρας.

Ο ίδιος μάλιστα έστειλε υπερεπείγον έγγραφο προς τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδος κ. Σπυρίδωνα από τον οποίο ζητά, σε συνεργασία με τα Δασαρχεία και τους Δήμους, να ξεκινήσει άμεσα η υλοτόμηση όλων των επικίνδυνων δέντρων στην πυρόπληκτη περιοχή.

Ο κ. Τζαβάρας τόνισε ότι ο χθεσινός δυνατός αέρας στην Ηλεία τις απογευματινές αλλά και τις νυχτερινές ώρες, παρέσυρε πολλά από αυτά τα δέντρα, ενώ σημειώθηκαν ζημιές που έθεσαν σε κίνδυνο ακόμη και ανθρώπινες ζωές, κυρίως στα ορεινά δημοτικά διαμερίσματα του νομού μας.

Να σημειωθεί ότι εδώ και πολύ καιρό ο κ. Τζαβάρας είχε αναφερθεί στο πρόβλημα, με αφορμή και παλαιότερα περιστατικά αλλά δεν έγιναν μέχρι τώρα σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση...

Ειδικότερα πάντως χθες έκανε λόγο για σοβαρές ζημιές στην περιοχή του Πύργου και σε πυρόπληκτους κατ’εξοχήν Δήμους όπως η Αρχαία Ολυμπία, η Φιγαλεία, η Ανδρίτσαινα, η Πηνεία κ.λπ.

Αν δεν γίνει κάτι εγκαίρως, αναφέρει ο κ. Τζαβάρας, η κατάσταση στο άμεσο μέλλον θα γίνει χειρότερη και οι κίνδυνοι υπό την απειλή των καμένων δέντρων θα πληθαίνουν για τη δημιουργία σοβαρού ατυχήματος...

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet