Κώστας Τζαβάρας: Συνέντευξη για εξεταστική – δημοσκοπήσεις

Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2008

Στο θέμα του έργου και των πορισμάτων της Εξεταστικής Επιτροπής για το Βατοπέδι, αναφέρθηκε ο βουλευτής Ηλείας κ. Κώστας Τζαβάρας σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ Πύργου. Απαντώντας δε σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι:

«Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η ζημιά του δημοσίου προκύπτει από υποτιμήσεις και υποεκτιμήσεις συγκεκριμένων ακινήτων. Δεν είναι ζημιά δηλ. η οποία προέκυψε από το γεγονός ότι κάποιοι καταχράστηκαν χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου.

Και όταν μιλάμε για υποεκτιμήσεις, θα πρέπει να έχουμε υπόψιν μας ότι αυτή η υποεκτίμηση προκύπτει, από τη διαφορά στην αξία της εκτίμησης Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών και την εκτίμηση της ΔΟΥ.

Αυτή λοιπόν φέρεται κατά την άποψη του ΠΑΣΟΚ να είναι η ζημιά του δημοσίου. Εγώ πάντως θεωρώ με τα στοιχεία που εξέτασα προσωπικά ότι και μόνο η διακινδύνευση της ζημιάς αποτελεί ζημιά για το δημόσιο.

Επαφή με την κοινωνία

Σε άλλο ερώτημα που αφορά στις δημοσκοπήσεις ο κ. Τζαβάρας απάντησε ως εξής: «Οι δημοσκοπήσεις και βεβαίως μας προβληματίζουν γιατί είμαστε από εκείνους που θέλουμε να έχουμε επαφή με την κοινωνία.

Και βεβαίως σε μια δύσκολη στιγμή όπως είναι αυτή που περνάμε είναι φυσικό και επόμενο να προσπαθούμε όλοι και να βλέπουμε τι δεν πήγε καλά και να έχουμε την καλύτερη δυνατή διόρθωση στα πλαίσια πάντα των στενών περιθωρίων που υπάρχουν και εξαιτίας της χρηματοοικονομικής χρήσης και εξαιτίας άλλων γηγενών αιτίων».

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet