Κώστας Τζαβάρας: Αμεσο σχέδιο στήριξης για τις τουριστικές επιχειρήσεις

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008

Ηκατάσταση στον Ελληνικό τουρισμό και κατ’ επέκταση στον τουρισμό της Ηλείας αναμένεταιδύσκολη για τη νέα χρονιά με δεδομένη την οικονομική κρίση που εξακολουθεί να επικρατεί και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει την κυβέρνηση η οποία είναι διατεθειμένη μέσα από συγκεκριμένες παρεμβάσεις να ενισχύσει τις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις και ειδικότερα τις μικρομεσαίες στον τουριστικό χώρο…

Αυτό δήλωσε χθες απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο βουλευτής του Νομού κ. Κώστας Τζαβάρας, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι οι τουριστικές επιχειρήσεις θα πρέπει να αντέξουν υπό τις δύσκολες αυτές συνθήκες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και να ανταποκριθούν στην πολύτιμη συνεισφορά τους που κάθε χρόνο αναδεικνύει και διαφημίζει τον τομέα του ελληνικού τουρισμού στον κόσμο.

Ο κ. Τζαβάρας συνέχισε λέγοντας ότι οι Τράπεζες οφείλουν να ενισχύσουν και αυτές τις επιχειρήσεις, διευκολύνοντάς τες στον δανειακό τομέα , δίνοντάς τους επαρκή κεφάλαια κίνησης. Σημείωσε μάλιστα ότι δεν θα πρέπει να παραγνωρισθεί και η σχετική έκκληση που έχει κάνει τον τελευταίο καιρό ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων αφού το πρόβλημα ρευστότητας αναδ ε ι κ ν ύ ε τ α ι άμεσης προτεραιότητας και τούτο γιατί, δεν έχουν κ α τ α β λ η θ ε ί ακόμα οι προκαταβολές απο τους τουριστικούς πράκτορες όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

Πρόσθεσε επίσης ότι η στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων σημαίνει ταυτόχρονα και στήριξη των χιλιάδων εργαζομένων σε αυτές που σε μια ενδεχόμενη μειωμένη δραστηριότητα, αρκετοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας.

Πιστεύω – κατέληξε ο βουλευτής της ΝΔ – ότι το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης έχει αντιληφθεί το πρόβλημα και θα παρέμβει από την πλευρά του, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα μέσα στο 2009 για τον τουρισμό μας.

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet