Κώστας Τζαβάρας: Ζητά ειδική ενίσχυση για οινοποιεία – τυροκομεία και κυρίως ελαιοτριβεία…

Σάββατο, 06 Δεκεμβρίου 2008

Την ειδική ενίσχυση τριων επαγγελματικών κατηγοριών που έχουν βαναύσως «πληγωθεί» από τις συνέπειες των πυρκαγιών και των υπολοίπων συνθηκών κυρίως από περιπτώσεις κακοκαιρίας, ζήτησε απευθυνόμενος στο Υπουργείο Οικονομίας, ο βουλευτής Ηλείας κ. Κώστας Τζαβάρας.

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην ανάγκη αποζημιώσεων κάτω από ειδικό καθεστώς των Οινοποιείων, των ελαιοτριβείων και των τυροκομείων, πολλά από τα οποία παρακμάζουν πλέον και κινδυνεύουν με λουκέτο αφού για αντικειμενικούς λόγους δεν μπορούν υπό τις παρούσες συγκυρίες να λειτουργήσουν κανονικά.

Επισήμανε ειδικότερα, ότι η καταστροφή στα Οινοποιεία είναι ήδη πολύ μεγάλη, αφού οι αμπελώνες μας αντιμετωπίζουν προβλήματα, η αναμπέλωση καθυστερεί και η ζημιά κυρίως των πυρκαγιών είχε δυσμενέστατες συνέπειες και για αυτές τις επιχειρήσεις.

Παραλλήλως για τα ελαιοτριβεία, επιχειρήσεις που δαπανούν πολλά χρήματα και είχαν εκσυγχρονιστεί στην Ηλεία με μηχανήματα υψηλού κόστους, είναι πάντα μετά τις πυρκαγιές σε μεγάλη οικονομική δυσπραγία και λόγω της έλλειψης παραγωγής λαδιού θα αντιμετωπίσουν τεράστια προβλήματα και στη συνέχεια, τουλάχιστον για μια πενταετία…

 Οσον αφορά δε στα τυροκομεία, δέχθηκαν το «κτύπημα» μετά τον αφανισμό της κτηνοτροφίας στις πυρόπληκτες περιοχές, κάτι που αν δεν ληφθούν μέτρα θα φέρει γρήγορα και το δικό τους αφανισμό.

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet