Κώστας Τζαβάρας:Πιο εντατικοί ρυθμοί για τον αγροτικό τομέα

Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2008

Τους εντατικότερους ρυθμούς που θα πρέπει να υπάρξουν για τη στήριξη των αγροτών μας, επεσήμανε χθες ο βουλευτής Ηλείας κ. Κώστας Τζαβάρας με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τις διαβεβαιώσεις που έδωσε ο ίδιος για τη διασφάλιση των επιδοτήσεων.

Ιδιαιτέρως ο κ. Τζαβάρας αναφέρθηκε στα μέτρα για τους νέους αγρότες όπως στο όριο ενίσχυσης κατά 70.000 ευρώ σε κάθε εκμετάλλευση, στα έργα υποδομής από το νέο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης που “αγγίζουν” τα 6 δισ. ευρώ, στην περαιτέρω ενδυνάμωση των Κέντρων Αγροτικής Ανάπτυξης για την ενημέρωση και διευκόλυνση των αγροτών κ.λπ.

Εξάλλου ικανοποιημένος δήλωσε ο Ηλείος βουλευτής σε σχέση με την υπογραφή απόφασης για τη χορήγηση άτοκου δανείου ύψους 150 εκ. ευρώ που θα δοθεί στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών οι οποίες έχουν συγκεντρώσει δημητριακά.

Δίνεται έτσι, όπως είπε, η δυνατότητα για την καταβολή προκαταβολών στους καλλιεργητές ανεξαρτήτως της προώθησης του προϊόντος, ενώ παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία οι Ενώσεις να διαθέσουν το προϊόν τους αργότερα, αλλά με καλύτερους όρους προς όφελος και των ίδιων των αγροτών.

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet