Κώστας Τζαβάρας: Οι αγροτικές κινητοποιήσεις να προβληματίσουν την κυβέρνηση

Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2008

Τα αγροτοκτηνοτροφικά ζητήματα βρίσκονται για μια φορά ακόμη στο επίκεντρο των προβλημάτων τόσο σε τοπικό όσο και σε γενικότερο επίπεδο, γι αυτό και όποιες κινητοποιήσεις θα γίνουν τις επόμενες μέρες στην Ηλεία, θα πρέπει να «ταρακουνήσουν» και να προβληματίσουν ιδιαιτέρως την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία…

Την ανωτέρω δήλωση έκανε χθες ο βουλευτής Ηλείας κ. Κώστας Τζαβάρας που επισήμανε κυρίως την αυριανή συγκέντρωση των πατατοπαραγωγών Δυτ. Ελλάδος στο Τραγανό αλλά και τη μεγάλη παμπελοποννησιακού χαρακτήρα συγκέντρωση των κτηνοτρόφων, την Κυριακή στον Πύργο.

Πρόκειται για δύο κινητοποιήσεις στο πλαίσιο των οποίων, θα αναδειχθούν τα μείζονα θέματα και για τους δύο τομείς αντιστοίχως, που πράγματι διέρχονται και αυτοί περίοδο κρίσης με παραγωγούς και κτηνοτρόφους να είναι σε αδιέξοδο…

Ειδικότερα για τους πατατοπαραγωγούς ο κ.Τζαβάρας είπε ότι το θέμα της αποζημίωσης από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές από τον καύσωνα και η εμμονή του Ασφαλιστικού Οργανισμού να μην θεωρεί ολοκληρωτική την καταστροφή είναι το επίμαχο στη δεδομένη χρονική στιγμή ενώ θεωρείται η οποιαδήποτε διαμαρτυρία τους ως δικαιολογημένη.

Σήμερα ανέφερε ο κ. Τζαβάρας οι καλλιεργητές βρίσκονται σε ακόμη δυσκολότερη κατάσταση αφού οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν σημαντικές ζημιές μέσα στο χωράφι και την παραγωγή. Παραλλήλως εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες που έχουν σχέση με τον αθέμιτο ανταγωνισμό, την εκμετάλλευση από μεσάζοντες και εμπόρους, το υψηλό κόστος της ίδιας της παραγωγής κλπ.

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet