Κώστας Τζαβάρας :Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να παρέμβει για τους παραγωγούς καλαμποκιού

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008

Τις δυσκολίες που εξακολουθούν να υπάρχουν στην προώθηση και πώληση του καλαμποκιού, επισήμανε χθες ο βουλευτής Ηλείας κ. Κώστας Τζαβάρας ο οποίος είχε συζήτηση με παραγωγούς και ενημερώθηκε για τις αρνητικές εξελίξεις στο θέμα κυρίως σε ότι έχει σχέση με τον Ηλειακό Κάμπο.


Ο κ. Τζαβάρας δήλωσε ότι, μεγάλες ποσότητες του προϊόντος παραμένουν στις αποθήκες με αποτέλεσμα να μην μπορούν να έχουν εισόδημα οι καλλιεργητές, αφού εκτός των άλλων δεν έχουν εξασφαλιστεί οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές.

Αυτό ωστόσο προκαλεί μια σειρά από προβλήματα και δυσκολίες στους παραγωγούς οι οποίοι είτε έχουν κάνει ένα υψηλό καλλιεργητικό κόστος που τώρα δεν μπορούν να αποπληρώσουν είτε είναι καταχρεωμένοι στις τράπεζες από δάνεια κ.λ.π. και δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν.

Βρίσκονται σίγουρα σε εξαιρετικώς δύσκολη θέση και σαφώς θα πρέπει από την κυβέρνηση να εξετασθεί το ενδεχόμενο της στήριξής τους. Καλό θα ήταν, συμπλήρωσε ο κ. Τζαβάρας, να υπάρξει παρέμβαση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και σε συνεννόηση με τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών που κρατούν το προϊόν να δοθεί λύση με μια προκαταβολή ή άλλης μορφής ενίσχυση προς τους παραγωγούς καλαμποκιού.

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet