Κώστας Τζαβάρας: Με επιείκεια η αντιμετώπισηγια το επίδομα πυροπλήκτων

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2008

Να αντιμετωπισθούν διαφορετικά και με επιείκεια από τις αρμόδιες αρχές οι πυρόπληκτοι που έλαβαν το επίδομα των 3.000 ευρώ και δεν είχαν μόνιμη κατοικία στην Ηλεία, ζήτησε χθες κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο κ. Κώστας Τζαβάρας.

Ο κ. Τζαβάρας τόσο στο κοινοβούλιο όσο και κατά τη συνάντηση που έγινε με τον Υφ. Οικονομίας κ. Λέγκα επέμεινε στην άποψη ότι θα πρέπει να μπεί γρήγορα τέλος στην ανησυχία η οποία επικρατεί εξαιτίας του γραφειοκρατικού και τυπολατρικού συστήματος υπηρεσιών που έδωσε την αφορμή για παραπληροφόρηση και διαστρέβλωση των πραγματικών γεγονότων.

Για τον λόγο αυτό και ζήτησε εγκαίρως την ανάλογη κυβερνητική παρέμβαση όπως και τις σχετικές διευκρινίσεις από το υπουργείο Οικονομικών, τονίζοντας οτι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει αυτή η εικόνα καθώς θα πρέπει να αποκλειστεί οριστικώς το ενδεχόμενο επιστροφής χρημάτων σε τόσο μεγάλο αριθμό πυροπαθών. Θεωρώ – είπε χαρακτηριστικά – την ανοχή του κράτους δεδομένη και αναμένω να δοθούν πειστικές εξηγήσεις.

Να σημειωθεί οτι χθες στη Βουλή ο κ. Λέγκας, ανακοίνωσε ότι ένα μεγάλο ποσοστό των υποθέσεων των ειδοποιητηρίων τέθηκαν ήδη στο αρχείο ενώ οι περιπτώσεις που θα επανεξετασθούν θα αφορούν την είσπραξη βοηθημάτων δύο, τρεις ή ακόμη και τέσσερις φορές καθώς και ανύπαρκτους ή εικονικούς ΑΦΜ…

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet