Κώστας Τζαβάρας: Εγρήγορση για αξιοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτωντου Αγροτικού τομέα

Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2008

Τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα και οι χρηματοδοτήσεις που προβλέπονται μέσα από αυτά σε συγκεκριμένο προγραμματικό – χρονικό ορίζοντα μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά τον αγροτικό τομέα αρκεί να είμαστε έτοιμοι για να τα απορροφήσουμε σωστά και έγκαιρα...

Τη δήλωση αυτή έκανε χθες ο βουλευτής Ηλείας κ. Κώστας Τζαβάρας τονίζοντας παράλληλα, ότι θα πρέπει να ενεργοποιηθεί σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό η Νομ. Αυτοδιοίκηση, έχοντας έτοιμες μελέτες, επιταχύνοντας από εδώ και στο εξής, όλες τις σχετικές διαδικασίες.

Θα ήταν αδικία για τον ίδιο τον τόπο – είπε ο κ. Τζαβάρας – αν αφήναμε το χρόνο να περάσει ανεκμετάλλευτο και δεν προχωρούσαμε στην αξιοποίηση αυτών των προγραμμάτων και των δυνατοτήτων που μας δίνει η κυβέρνηση για να κάνουμε έργα υποδομής και ουσίας Ειδικά σε έναν γεωργικό νομό όπως είναι η Ηλεία.

Η κατασκευή Λυκείου Λεχαινών

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι υπεγράφη από τον υπουργό Παιδείας κ. Στυλιανίδη η απόφαση κατασκευής νέου Λυκείου στα Λεχαινά, εξέφρασε ο κ. Τζαβάρας. Πρόκειται όπως είπε, για την υλοποίηση μιας δέσμευσης, που αποδεικνύει την ευελιξία και την αποφασιστικότητα της ηγεσίας του προαναφερόμενου υπουργείου, καθώς συνειδητοποίησε και η ίδια τα προβλήματα των σχολικών κτιρίων στο νομό μετά από τον ισχυρό σεισμό.

Το Λύκειο Λεχαινών ανέφερε ο βουλευτής δίνει λύσεις και σε άλλα σχολικά ζητήματα ή εκκρεμότητες της περιοχής, γι’ αυτό και θα πρέπει να γίνει γρήγορα αφού προηγουμένως εξασφαλιστεί και το αντίστοιχο οικόπεδο.

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet