Κώστας Τζαβάρας: Ο κίνδυνος καταστροφής καλλιεργειών από τον Αλφειό

Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2008

Τον κίνδυνο που διατρέχουν οι παρόχθιες καλλιέργειες του ποταμού Αλφειού, επισημαίνει ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Τζαβάρας μετά την εικόνα που εμφανίζεται σε αρκετές περιοχές και κυρίως στα ʼσπρα Σπίτια όπου οι κάτοικοι και καλλιεργητές είναι αναγκασμένοι να ζήσουν έναν ακόμη χειμώνα, μέσα σε αγωνία...

Στην περίπτωση μιας παρατεταμένης κακοκαιρίας με συνεχείς βροχοπτώσεις τα πράγματα θα γίνουν πολύ άσχημα και η καταστροφή θα είναι αναπόφευκτη, αφού ήδη έχει παρατηρηθεί ότι ο Αλφειός παρασέρνει μαζί του μέρος των καλλιεργειών, αναφέρει ο κ. Τζαβάρας και προσθέτει:

Θα πρέπει να γίνει οπωσδήποτε η διευθέτηση της κοίτης του ποταμού που έχει σταματήσει από την περσινή περίοδο και παράλληλα να προγραμματιστούν και να γίνουν αναχώματα και νέα αντιπλημμυρικά έργα σε συνεργασία Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και Περιφέρειας ώστε να προλάβουμε το ενδεχόμενο των ζημιών, προστατεύοντας αποτελεσματικά τις παρ ό χ θ ι ε ς
καλλιέργειες.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως τονίζει ο κ. Τζαβάρας, ότι μετά τις μεγάλες πλημμύρες πριν από πέντε χρόνια, ο Αλφειός εξακολουθεί να δημιουργεί προβλήματα παρά τα μέτρα που είχαν ληφθεί και τα προστατευτικά έργα που επιχειρήθηκαν τα οποία ωστόσο δεν είχαν την ανάλογη συνέχεια.

Η κατάσταση εξάλλου έγινε πιο ανησυχητική μετά τις πυρκαγιές του 2007, γι’ αυτό και πρέπει να αντιμετωπιστεί όσο ταχύτερα γίνεται. Στο σημείο αυτό βέβαια, χρειάζεται και η εξασφάλιση των πιστώσεων που η Πολιτεία από την πλευρά της θα πρέπει να διαθέσει.

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet