Κώστας Τζαβάρας: Προσπάθεια για να μπει «φρένο» στις υπερτιμολογήσεις

Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2008

Παρέμβαση που έχει στόχο να βάλει «φρένο» στις υπερτιμολογήσεις επιχειρεί η κυβέρνηση επιδιώκοντας να εξασφαλίσει καλύτερες συνθήκες υγιούς εμπορίου.

Αυτό δήλωσε ο βουλευτής Ηλείας κ. Κώστας Τζαβάρας τονίζοντας ότι ετοιμάζεται η σχετική νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία οι πολυεθνικοί όμιλοι, θα υποχρεούνται να τεκμηριώνουν την πώληση των προϊόντων τους όταν πρόκειται για επίπεδο συναλλαγών, εντός του ίδιου του Ομίλου...

Ετσι θα γίνει μια νέα προσπάθεια αντιμετώπισης του φαινομένου που πολλές φορές παρατηρούν οι καταναλωτές μας, δηλ. τα ίδια προϊόντα μεγάλων πολυεθνικών εταιριών να πωλούνται ακριβότερα στην Ελλάδα, σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Εκτιμάται, είπε ο κ. Τζαβάρας, ότι με αυτή την ρύθμιση οι τιμές να πέσουν καθώς θα σταματήσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό οι αδικαιολόγητες τιμολογήσεις. Ο νέος νόμος εξάλλου θα προβλέπει πρόστιμο 10% επί του τζίρου του συγκεκριμένου προϊόντος για το οποίο προκύπτει υπερτιμολόγηση.

Σε ότι αφορά στον έλεγχο της αγοράς και τη δυνατότητα των υπηρεσιών να ανταποκριθούν στον όγκο εργασίας ο κ. Τζαβάρας ανέφερε ότι βρισκόμαστε στη φάση σύστασης της Αρχής Εποπτείας της Αγοράς και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την αποτελεσματικότητα της νέας αρχής.

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet