Κώστας Τζαβάρας: Να επανεξετασθεί το καθεστώς αποζημιώσεων των πληγέντων

Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2008

Με αφορμή τη δυσφορία που εξακολουθεί να επικρατεί και τις έντονες διαμαρτυρίες οι οποίες εκφράζονται από τους πυρόπληκτους αγρότες μας, ο βουλευτής Ηλείας κ. Τζαβάρας, επισήμανε την ανάγκη να επανεξετασθεί από την Πολιτεία το καθεστώς των αποζημιώσεων καθώς φαίνεται ότι σε ορισμένες περιπτώσεις κινείται σε χαμηλά επίπεδα.

Ο κ. Τζαβάρας τονίζει ότι το πρόβλημα εντοπίζεται ιδιαιτέρως στα πορίσματα του ΕΛΓΑ πολλά από τα οποία δείχνουν να είναι... εκτός πραγματικότητας και να προβληματίζουν κυρίαρχα τους πληγέν- τες. Οι τιμές των αποζημιώσεων δεν ανταποκρίνονται στο μέγεθος της ζημιάς (ολοκληρωτική) που έχει υποστεί η αγροτική παραγωγή, θεωρούνται και είναι εξαιρετικώς χαμηλές και θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές παρεμβάσεις.

Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε ο κ. Τζαβάρας ζητά την παρέμβαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αφού πέραν τούτου σημειώνονται και καθυστερήσεις που είναι απαράδεκτες και προκαλούν την αγανάκτηση των πυροπλήκτων. Μέχρι τώρα εξάλλου η κυβέρνηση απέδειξε ότι με κοινωνική ευαισθησία και σοβαρότητα δρομολόγησε τα θέματα της ανασυγκρότησης στον τόπο, και θα ήταν κρίμα να μη δώσει λύση σε ένα ακόμη που έχει προκύψει τώρα με τον ΕΛΓΑ και τις αποζημιώσεις...

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet