Κώστας Τζαβάρας: Επισκευή του αρδευτικού δικτύου πριν έρθει ο χειμώνας…

Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2008

Θα πρέπει να ενισχυθεί άμεσα ο ΓΟΕΒ ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί μετά το σεισμό και να αντιμετωπίσει τα νέα προβλήματα που έχουν προκύψει.

Αυτό δήλωσε ο βουλευτής Ηλείας κ. Κώστας Τζαβάρας επισημαίνοντας ότι, δεν μπορεί να υπάρξει άλλος χρόνος καθυστέρηση, αφού ήδη έχει περάσει ένα και πλέον τρίμηνο από την ημέρα του Εγκέλαδου, όμως ακόμη δεν έχουν γίνει οι απαιτούμενες παρεμβάσεις.

Ο κ. Τζαβάρας ανέφερε ότι το αρδευτικό δίκτυο αναμφιβόλως δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση και τα προβλήματα μετά το σεισμό οξύνθηκαν με αποτέλεσμα να εκφράζονται σήμερα φόβοι σχετικά με την διάρκεια της περαιτέρω αντοχής του.

Για το λόγο αυτό ο κ. Τζαβάρας τόνισε την ανάγκη της χρημαδότησης αφού ως γνωστόν το θέμα έχει συζητηθεί και το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης είναι ενήμερο για το τι ακριβώς συμβαίνει.

 Οπως επίσης είναι γνωστό ότι για την επισκευή των ζημιών, χρειάζεται ποσό της τάξεως του ενός εκατομμυρίου ευρώ για την έγκριση του οποίου τόσο ο ΓΟΕΒ οσο και οι… σεισμόπληκτοι ΤΟΕΒ περιμένουν εναγωνίως.

Ο κ. Τζαβάρας πρόσθεσε ότι μπορεί τα αντλιοστάσια να ανταποκρίθηκαν ως ένα βαθμό κατά τη θερινή περίοδο εξέφρασε ωστόσο την ανησυχία του για το τι μπορεί να γίνει τον χειμώνα κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες. Και αυτός είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που δεν θα πρέπει να αγνοηθεί απο την πλευρά

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet