Κώστας Τζαβάρας: Η Πολιτεία να σταθεί στο πλευρό των αμπελοκαλλιεργητών

Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2008

Να κινηθεί η διαδικασία αποζημιώσεων

Η Πολιτεία μπορεί και πρέπει τώρα που είναι μεγάλη ανάγκη να σταθεί στο πλευρό των αμπελοκαλλιεργητών μας και να τους στηρίξει αποτελεσματικά στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν μετά τις διαπιστωμένες πλέον ζημιές στην παραγωγή τους…

Την ανωτέρω δήλωση έκανε  ο βουλευτής Ηλείας κ. Κώστας Τζαβάρας, ο οποίος ενημερώθηκε για πολύ μεγάλες κταστροφές στην αμπελοκαλλιέργεια που κυριολεκτικώς έχει ξεραθεί από τις επικρατούσες μέχρι τώρα καιρικές συνθήκες.

Η ανομβρία έδωσε, ένα ισχυρό κτύπημα και αποτελείωσε την φετινή παραγωγή προς απογοήτευση των αγροτών μας, οι οποίοι βρίσκονται σε εξαιρετικώς δύσκολη θέση. Σε ολες σχεδόν τις περιοχές που εμφανίζεται κατά βάση το συγκεκριμένο είδος της καλλιέργειας η κατάσταση είναι απελπιστική και ειδικά σε δημοτικά διαμερίσματα της Ωλένης.

Οι αποζημιώσεις από πλευράς ΕΛΓΑ είναι επιτακτική ανάγκη, γι αυτό και ο Ηλείος βουλευ ζητά την παρέμβαση του Ασφαλιστικού Οργανισμού προκειμένου να προχωρήσει στις απαραίτητες εκτιμήσεις ώστε να ενταχθούν οι «κτυπημένες» καλλιέργειες στο πρόγραμμα αποζημιώσεων και να ανακουφισθούν οικονομικά οι πληγέντες αγρότες.

 Σήμερα εξάλλου οι ίδιοι αντιμετωπίζουν μεγάλα και σοβαρά οικονομικά προβλήματα αφού το καλλιεργητικό κόστος είναι υψηλό ενώ το εισόδημα της φετινής παραγωγής μετά από αυτές τις εξελίξεις αρκετά περιορισμένο…

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet