Κώστας Τζαβάρας: Να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις για το Κτηματολόγιο

Παρασκευή, 15 Αυγούστου 2008

Η κατάσταση με το Κτηματολόγιο τείνει να βγει εκτός ελέγχου και ο χρόνος που αρχικώς είχε προβλεφθεί αναμφιβόλως αποδεικνύεται λίγος για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της καταγραφής. Αυτό επισημαίνει ο Ηλείος βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Τζαβάρας ο οποίος ανέφερε ότι έχει γίνει πράγματι δέκτης πολλών παραπόνων από τους πολίτες που με δυσκολία παίρνουν μέρος στη συμπλήρωση των σχετικών για το Κτηματολόγιο εγγράφων.

Θα πρέπει ίσως από τώρα –είπε ο κ. Τζαβάρας- να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για να βελτιωθεί η κατάσταση (πιθανόν και με μεγαλύτερη διάρκεια ωραρίου της υπηρεσίας) γιατί υπάρχει ήδη μια ταλαιπωρία, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει ασφυκτική η εικόνα με τους πολίτες καθώς τα χρονικά περιθώρια έως την καταληκτική ημερομηνία θα στενέψουν αρκετά. Ο κ. Τζαβάρας τόνισε ότι πιθανότατα να χρειάζεται και η αλλαγή του τρόπου κατάθεσης των φακέλων, κάτι στο οποίο υποχρεωτικώς θα πρέπει να προβούν οι υπεύθυνοι του Κτηματολογίου διαβλέποντας ίσως το αδιέξοδο που θα επέλθει.

Έτσι, όπως συμπλήρωσε ο Ηλείος βουλευτής θα ήταν απολύτως χρήσιμη ως διαδικασία, η εφαρμογή των ραντεβού αλλά και η λειτουργία των υπηρεσιών Κτηματογράφησης και τα Σαββατοκύριακα. Στα μέτρα επίσης προστίθεται και η ανάγκη πρόσληψης περαιτέρω προσωπικού για τη διευκόλυνση των πολιτών, κάτι που οφείλει η ανάδοχος εταιρία να αντιληφθεί και να εφαρμόσει…

Τέλος ο κ. Τζαβάρας ζητά να επανεξεταστεί το θέμα της παράτασης πέραν της 30ης Σεπτεμβρίου ώστε να προλάβουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι να καταγράψουν επαρκώς και χωρίς προβλήματα, τα στοιχεία της ακίνητης περιουσίας τους.

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet