Κώστας Τζαβάρας: εκπόνησης ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για την Ηλεία (Συνέντευξη)

Σάββατο, 14 Ιουνίου 2008

Για τον σεισμό που έπληξε την Ηλεία, τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το μέγαρο Μαξίμου κατά την επίσκεψη των Ηλείων και Αχαιών αιρετών στην Αθήνα και για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης μίλησε χθες σε συνέντευξη του ο Ηλείος Βουλευτής κ. Κώστας Τζαβάρας.

Η ανησυχία όλων των Ηλείων για το μέλλον του τόπου, που περνά μία ακόμη δοκιμασία, είναι δικαιολογημένη είπε με έμφαση ο κ. Τζαβάρας και με αφορμή τα όσα συνέβησαν στην Αθήνα τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρχει σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Σχολιάζοντας τα όσα έγιναν στο Μέγαρο Μαξίμου επισήμανε ότι με λύπη διαπιστώνει ότι αυτό που περισσεύει τις τελευταίες μέρες είναι η διάθεση για κεφαλαιοποίηση εντυπώσεων στα πλαίσια μιας προσωπικού χαρακτήρα πολιτικής που έχουν αποφασίσει να κάνουν κάποιοι και όχι η συναίσθηση της ευθύνης που πρέπει να μας βαραίνει σ΄ αυτές τις κρίσιμες ώρες.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Αιρετοί άνδρες που κατέχουν αξιώματα και από την πρώτη στιγμή εξέφρασαν την ικανοποίησή τους ότι η κυβέρνηση στάθηκε πράγματι στο ύψος των περιστάσεων (αναφέρθηκε στην παρουσία κυβερνητικών κλιμακίων με επικεφαλής υπουργούς) βρήκαν την ευκαιρία μετά τα χθεσινά επεισόδια να δημιουργήσουν πολύ εσφαλμένες εντυπώσεις μόνο και μόνο για να έρθουν να αυτοδιαψευστούν».

 Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες που αφορούσαν στα όσα προηγήθηκαν της επίσκεψης των αιρετών στην Αθήνα σχετικά με το ραντεβού με τον ύπατο υπουργό αρμόδιο για αυτά τα θέματα κ. Προκόπη Παυλόπουλο και τον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού Γιάννη Αγγέλου και τόνισε ότι «δυστυχώς κάποιοι επιτηδείως και με υστεροβουλία επικοινωνιακή θέλησαν να αποδεσμεύσουν εντυπώσεις με το να εμφανίσουν εαυτούς τους διωκόμενους δήθεν στην προσπάθειά τους να επισκεφθούν το Μέγαρο Μαξίμου»

Μίλησε επίσης για προσπάθεια αυτοθυματοποίησης και τόνισε ότι οι ίδιοι οι αιρετοί του νομού προκάλεσαν την επίθεση γα να βγουν στην τηλεόραση και να γίνουν πιο συμπαθείς επισημαίνοντας ότι «η επικοινωνιακή θυματοποίηση αποτελεί έναν από τους πιο αποτελεσμα- τικούς τρόπους προσέλκυσης της συμπάθειας του κοινού»

«Όμως αυτό – τόνισε - θα μπορούσε να ισχύει για όλους τους αδαείς απλούς ανθρώπους, δεν μπορεί δυστυχώς να ισχύει για λειτουργούς που διαχειρίζονται υπεύθυνα και σοβαρά αξιώματα όπως της νομαρχιακής και της τοπικής αυτοδιοίκησης» και καταλήγοντας αναρωτήθηκε γιατί επέλεξαν να εκθέσουν έτσι τους εαυτούς τους.

Τόνισε επίσης ότι τα λόγια του μπορεί να ακούγονται σκληρά αλλά είναι και δικαιολογημένα και τεκμηριωμένα διότι δεν έχει λόγους να στρέφεται κατά των δημάρχων και του νομάρχη τους οποίους σέβεται και τιμά και έχει δεσμευτεί ότι θα είναι στο πλευρό τους ως βουλευτής προκειμένου ο νομός να βγει από τα δύσκολα μονοπάτια που τον έχει οδηγήσει η φυσική κατα- στροφή.

Κάλεσμα  ,για ενότητα Τείνω – ανέφερε χαρακτηριστικά - χέρι συνεργασίας όμως δεν θα μπο-
ρέσω ποτέ να θεωρήσω ότι αυτοί που επιδίδονται σε τέτοιου είδους φτηνά επικοινωνιακά τερτίπια έχουν συναίσθηση και επίγνωση αυτού που ο λαός απαιτεί ως εκτέλεση του καθήκοντός τους σ΄ αυτές τις τραγικές και κρίσιμες ώρες που περνάει ο τόπος»

και δήλωσε διατεθειμένος να τα ξεχάσει όλα αυτά παρά την πικρία του, παρά τη λύπη και τους κάλεσε όλους σε ενότητα δημιουργική να βρουν το θάρρος, το κουράγιο και την υπευθυνότητα που απαιτείται ώστε για μια ακόμα φορά να σταθούν στο ύψος των πολύ κρίσιμων περιστάσεων που βρίσκεται ο τόπος.

Καταλήγοντας τόνισε ότι «θα πρέπει να αξιολογήσουμε και να προβάλουμε την ικανοποίησή μας για το ότι προτού ακόμα δημιουργηθεί ζήτημα η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός εκπροσωπούμενος από τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών εξήγγειλε ότι στα πλαίσια του ΕΣΠΑ υπάρχει ήδη διαδικασία κατάρτισης και εκπόνησης ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για την Ηλεία, το οποίο   θα αναδεικνύει και θα βάνει σαν στοχευόμενη δράση σε κάθε αξιολογημένη απαίτηση του λαού της Ηλείας.

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει ότι θα είναι στο πλευρό των Ηλείων και πράγματι μέχρι στιγμής κανένας δεν δικαιούται να υποστηρίζει τα αντίθετα. Τον διαψεύδουν τα γεγονότα, τον καθιστούν αναξιόπστο οι ίδιες οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες».

Τελειώνοντας πρότεινε την δημιουργία στην Ηλεία δικτύου προστασίας κατά των φυσικών κα- ταστροφών στα πλαίσια του ΣΝΟ για την αντισεισμική και αντιπυρική θωράκιση του νομού Ηλείας.

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet