Κώστας Τζαβάρας: Συνέντευξη τύπου («Θέλω να κρατάω μικρό καλάθι...»)

Σάββατο, 31 Μαϊου 2008

Kατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξής του ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας, , άφησε σαφείς αιχμές  για την επικοινωνιακή τακτική που ακολουθούν συνάδελφοί του σε σοβαρά ζητήματα όπως είναι το αεροδρόμιο.

 «Παρακολουθώ τις εξελίξεις, γιατί εγώ σας είχα πει από την πρώτη συνέντευξη μου, δεν δηλώνω ούτε βοηθός υπουργού, ούτε συνεργάτης υπουργού. Είμαι βουλευτής, είμαι αντιπρόσωπος του λαού που αγωνίζομαι μαζί με εσάς για να αποκτήσει η Ηλεία αεροδρόμιο», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ Τζαβάρας και συνέχισε:

«Προσωπική μου άποψη, προσωπική μου δέσμευση είναι ότι θα πρέπει η Ηλεία συντομότατα να εξυπηρετηθεί από αεροδρόμιο. Εγώ σας μεταφέρω τι λέγεται στις υπηρεσίες. Τα όσα λένε περί μαγικών τρόπων λειτουργίας αεροδρομίων εμένα δεν με εκφράζουν, αλλά εκείνους που βγαίνουν και τα λένε.

Εγώ σέβομαι τον κάθε άνθρωπο, σέβομαι και εκείνους που έχουν επιλέξει αυτό το ύφος της ενημέρωσης των πολιτών. Εγώ θέλω να κρατώ μικρό καλάθι  για να έχω στα χέρια μου εκείνα που χρειάζομαι και εγώ και οι συμπολίτες μου προκειμένου να έχουμε μία αληθινή και ειλικρινή επικοινωνία.

 Ενπνεύματι λοιπόν αληθείας και ειλικρινίας σας λέω ότι η υπόθεση του αεροδρομίου έχει ήδη δρομολογηθεί. Υπάρχουν όμως καθυστερήσεις, οι οποίες δεν έχουν να κάνουν με υπαναχωρήσεις αναφορικά με τις αρχικές δεσμεύσεις των υπουργών της κυβέρνησης μας.

Δεν είμαι εξ εκείνων που έχουν επιλέξει τον δρόμο της μονοπώλησης της παραγωγής καλών ειδήσεων για την Ηλεία. Είμαι ένας ταπεινός και ίσος προς όλους υπηρέτης του καλού του τόπου, και πρώτα από όλα βέβαια, του Ηλειακού λαού.

 Σε ότι αφορά την αποκατάσταση των πυρόπληκτων ο κ. Τζαβάρας αναφέρθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο με πρωτοβουλία του προέδρου του ταμείου απο- κατάστασης πυρόπληκτων κ. Μολυβιάτη προκειμένου να ενημερωθεί ο κόσμος για το ποιες προοπτικές υπάρχουν και ποιες εξελίξεις δρομολογούνται για την αποκατάσταση της πυρόπληκτης περιοχής

Μίλησε επίσης για τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που έγινε προκειμένου να επιλεγούν σχέδια σπιτιών από τα οποία οι Ηλείοι πυρόπληκτοι μπορούν να επιλέξουν όποιο επιθυμούν. Ο κ. Τζαβάρας στην συνέχεια αναφέρθηκε στην σύσκεψη που έγινε με το γγ υπουργείου ανάπτυξης κ. Σκιαδά ο οποίος τους ενημέρωσε ότι ήδη ξεκίνησε η διαδικασία αποτίμησης των ζημιών κι ότι 300 εκτιμητές του ΕΛΓΑ περιοδεύουν στις πυρόπληκτες περιοχές.

Ο κ. Τζαβάρας στην συνέχεια αναφέρθηκε στην επικείμενη συνάντησή του με το γγ του ΕΟΤ κ.Βόλβη προκειμένου να έχει την δυνατότητα να ενημερωθεί για το πώς θα εξελιχθεί το θέμα των λιμένων της Ηλείας Κάλεσε όλους τους φορές του τόπου να κάνουν όλοι μαζί μια γενναία σχεδίαση που να καλύπτει όλες τις προδιαγραφές για ένα σύγχρονο λιμάνι.  Έθιξε επίσης το θέμα της στέγης του Ειδικού Εκπαιδευτηρίου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Κ) Πύργου.

Ειδικότερα επεσήμανε ότι ήρθε σε παφή με τον μητροπολίτη, με το νομάρχη και με το διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το θέμα αυτό ενώ ανακοίνωσε ότι ήδη έχει βρεθεί οικόπεδο καθώς και ότι υπάρχει και ρητή δέσμευση από τον ΟΣΚ  για την παραχώρηση προκατασκευασμένων αιθουσών ώστε το ειδικό εργαστήρι από τη νέα σχολική χρονιά να αποκτήσει δική του στέγη.

Τέλος ο κ. Τζαβάρας έκανε λόγο για το  ενδεχόμενο δημιουργίας φυλακών στις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας. Το θέμα, όπως τόνισε, ήρθε και πάλι στο προσκήνιο μετά την συνάντηση που είχε ο ίδιος μαζί με το προεδρείο του δικηγορικού συλλόγου Ηλείας με τον υπουργό δικαιοσύνης κ. Χατζηγάκη που τους διαβεβαίωσε ότι αν υποδειχθεί κάποιος χώρος οπουδήποτε στην Ηλεία – καιόχαπαραίτηταστην Ανδρίτσαινα – άμεσα θα ξεκινήσει η ανέγερση φυλακών.

Στην κατεύθυνση αυτή ο κ Τζαβάρας ανέλαβε την δέσμευση – σε συνεργασία με το δικηγορικό σύλλογο να οργανώσει μια ημερίδα στην οποία θα μιλήσει ο καθηγητής εγκληματολογίας κ Πανούσης και ο επιστημονικός σύμβουλος κ Τσιγκρής οι οποίοι θα εξηγήσουν στους πολίτες της Ηλείας για τον τρόπο λειτουργίας των σύγχρονων φυλακών.

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet