Κώστας Τζαβάρας: Συνάντηση με τον Διοικητή του ΙΚΑ κ. Μέργο

Τρίτη, 27 Μαϊου 2008
Με τον Διοικητή του ΙΚΑ κ. Μέργο συναντήθηκε χθες ο βουλευτής Ηλείας κ. Κώστας Τζαβάρας, ο οποίος και έθεσε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στο Νομό μας και έχουν άμεση σχέση με τις λειτουργίες του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Η συνάντηση, έγινε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα και με ειλικρινή δάθεση συνεργασίας ώστε να επιτευχθεί η εξέταση των προβλημάτων και η προώθηση λύσεων εκεί όπου εμφανίζονται κενά ή αδυναμίες. Ο κ. Μέργος μάλιστα εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθει όσο πιο σύντομα γίνεται την Ηλεία και να περιοδεύσει σε υποκαταστήματα έχοντας συνεργασία τόσο με τους εργαζόμενους όσο και με τους φορείς ή εκπροσώπους των ασφαλισμένων. Η επίσκεψη δε, είχε ήδη προγραμματισθεί να γίνει πριν από λίγο καιρό αλλά ματαιώθηκε λόγω εκτάκτου προβλήματος του Δ/τή του ΙΚΑ.

Ο κ. Τζαβάρας από την πλευρά του, αναφέρθηκε σε θέματα προσωπικού και ζήτησε την κά- λυψη κενών σε ορισμένες ειδικότητες γιατρών, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες και να μην καταφεύγουν σε γιατρούς που δεν εντάσσονται στο Ασφαλιστικό ταμείο, με αποτέλεσμα να πληρώνουν και να ταλαιπωρούνται. 

Ακόμη ο κ. Τζαβάρας  ζήτησετην απλοποίηση των διαδικασιών τόσο σε θέματα απονομής συντάξεων όσο και διευκόλυνσης των ασφαλισμένων που πολλές φορές έρχονται αντιμέτωποι με το γραφειοκρτικό σύστημα, επίσης έθεσε και το θέμα του νέου κτιρίου, ιδιόκτητου του ΙΚΑ που έχει προγραμματισθεί να ανεγερθεί σε οικόπεδο που αγοράστηκε στην ανατολική πλευρά του Πύργου. 

Να μην υπάρξουν καθυστερήσεις και να προχωρήσει το έργο, είπε ο κ. Τζαβάρας αφού είναι υπερ αναγκαίο στην περιοχή και θα καταφέρει να συγκεντρώσει σε ενιαίο και σύγχρονο χώρο τις υγειονομικές και διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ. Προς αυτή την κατεύθυνση λοιπόν, ζήτησε και την προσωπική παρέμβαση του κ. Μέργου.

Ιδιαίτερη μνεία στο μεταξύ έκανε κατά τη συζήτηση ο κ. Διοικητής σε σχέση με την απονομή συντάξεων αφού όπως τονίστηκε ο χρόνος συντομεύεται πάρα πολύ σε σχέση με το παρελθόν και αυτό είναι ένα πολύ θετικό στοιχείο κάτι που επισημάνθηκε προσφάτως και απο τον Ευρωπαίο διαμεσολαβητή κ. Διαμαντούρο.


Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet