Κώστας Τζαβάρας: Δηλώσεις με αιχμές κατά την συνέντευξη του

Σάββατο, 17 Μαϊου 2008

Κατά τη  χθεσινή συνέντευξή που παραχώρησε του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κώστας Τζαβάρας , αναφερόμενος στα θέματα της πυρόπληκτης περιοχής και στην πορεία της ανασυγκρότησης,  υπήρξε ιδιαίτερα αιχμηρός στις δηλώσεις του «καυτηριάζοντας» άστοχους χειρισμούς ή μεμονωμένες ενέργειες και ... πρωτοβουλίες που όχι μόνο δεν βοηθούν τον τόπο αλλά προκαλούν σύγχυση και προβληματισμό. Ειδικότερα ο κ. Τζαβάρας στη συνέντευξή του είπε:

«Τιμώ όλους τους συναδέλφους μου, σέβομαι το έργο τους και αναγνωρίζω ότι όλοι έχουν την ίδια ειλικρινή διάθεση για προσφορά. Μέσα σ αυτή την αέναη ροή της πληροφορίας και μέσα στην συνεχιζόμενη προσπάθεια δεν έχουν πάψει να υπάρχουν προβλήματα. Κανένας όμως δεν έχει το δικαίωμα στα πλαίσια της όποιας επικοινωνιακής πολιτικής που έχει διαλέξει για τον εαυτό του να προσπαθεί να μειώνει την προσφορά των άλλων ή να δημιουργεί τεχνητά συνθήκες υπεροχής εκεί όπου δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις.

 Δεν θεωρώ έντιμη συμπεριφορά από οποιονδήποτε βουλευτή να παριστάνει τον υπουργό. Όπως επίσης δεν θεωρώ χρήσιμη και ωφέλιμη εκείνη την συμπεριφορά του να βγαίνει κάποιος στο λαό και να εξαγγέλλει πράγματα τα οποία ξεφεύγουν από τα όρια της αρμοδιότητάς του».

Σχετικά με την  πορεία της υλοποίησης του έργου για την ανασυγκρότηση τόνισε πως ακόμα έχει πολύ δρόμο για να ολοκληρωθεί. και προς αυτή  την κατεύθυνση και αρρυθμίες έχουν υπάρξει στην εκπλήρωση και στην υλοποίηση των εξαγγελιών των πρώτων ή των μετέπειτα κυβερνητικών δράσεων και κάποιες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα που είναι πράγματι μια εγγενής δυσκολία για εκείνους τους πολιτικούς που θέλουν να είναι άμεσοι και αποτελεσματικοί.

Πλην όμως πιστεύω ότι αυτή είναι η πολύ μεγάλη, η πολύ σημαντική δυνατότητα που έχει ένας ειλικρινής και έντιμος πολιτικός. Δηλαδή να αναγνωρίζει και τα καλά και τα κακά και με τις δράσεις που αναλαμβάνει εάν επιχειρεί να είναι δημιουργικός μεσολαβητής με το μυαλό του, με την καρδιά του, με την ψυχή του ώστε τα κακά να γίνονται λιγότερα και τα καλά να γίνονται πολυπληθέστερα», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ Τζαβάρας. 

Ακολούθως είπε  ,πως υπήρχε άμεση κινητοποίηση της κυβέρνησης για την επούλωση των πληγών που προκάλεσαν οι πύρινες γλώσσες τον περασμένο Αύγουστο. «Θα έλεγα ότι από τότε που έγιναν οι καταστροφές στην Ηλεία τον Αύγουστο του 2007 μέχρι τώρα υπάρχει πράγματι διαμορφωμένη η εξής κατάσταση:

Από την επομένη της καταστροφής, υπήρξε άμεση ανταπόκριση της κυβέρνησης. Δεν θα ξεχάσει ποτέ κανένας Ηλείος το αυτοκίνητο του πρωθυπουργού να διασχίζει το φλεγόμενο δάσος του Καϊάφα και με κίνδυνο ζωής να προεδρεύει σε σύσκεψη στη Ζαχάρω για την αντιμετώπιση των πρώτων προβλημάτων που φαίνεται θα δημιουργούσε το νέο δυσμενές τοπίο της κοινωνικής και της οικονομικής ζωής του τόπου μας»

« Θεωρώ ότι με τις δυνάμεις που έχω, τις επαγγελματικές, τις βουλευτικές και με τα αποθέματα της ψυχής που διαθέτω ,τόνισε ο κ. Τζαβάρας ,  υπηρετώ με επάρκεια το αξίωμα του βουλευτή στην βουλή. Οχτώ μήνες μετά την εκλογή μου στο αξίωμα του βουλευτή και αφού περίμενα προηγουμένως μέσα από την καθημερινή μου τριβή και ενασχόληση με τα καθήκοντα που έχουν πρώτα από όλα σαν στόχο την συμμετοχή μου στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και δεύτερον την καθημερινή μου επαφή με τους πολίτες του τόπου μου (τις ημέρες που είμαι στην Ηλεία) ,είμαι σε θέση πλέον να αισθάνομαι ώριμος και ικανός να θεωρώ ότι σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τον τόπο μπορώ να θέσω τις όποιες ανθρώπινες δυνάμεις μου στην υπηρεσία της επίτευξης κάποιων συγκεκριμένων στόχων», .

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet