Κώστας Τζαβάρας: Με κατοίκους των ορεινών περιοχών της Ολυμπίας

Δευτέρα, 05 Μαϊου 2008

Ορεινές περιοχές της επαρχίας Ολυμπίας επισκέφθηκε ο βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. κ. Κώστας Τζαβάρας. Είχε μάλιστα την ευκαιρία να ενημερωθεί για διάφορες δραστηριότητές τους αλλά και για προβλήματα που αντιμετωπίζουν συζητώντας με τους φορείς αλλά και τους απλούς πολίτες των περιοχών αυτών.

Ειδικότερα ο κ. Τζαβάρας μετέβη στην Καλλιθέα όπου επισκέφθηκε το λαογραφικό μουσείο της περιοχής και εξέφρασε το θαυμασμό και την ικανοποίησή του για την εξαιρετική πρωτοβουλία του κ. Μαυροειδή και των συνεργατών του.

Τέτοιες προσπάθειες –είπε ο Ηλείος βουλευτής- διατηρούν «ζωντανό» τον πολιτισμό και τα έθιμά μας και συμβάλλουν να μεταλαμπαδεύονται αυτά και στις νεότερες γενιές. Η συγκέντρωση του υλικού και η δουλειά που γίνεται είναι εξαιρετική, γι’αυτό και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους.

Παράλληλα, πρόσθεσε, ότι τέτοιου είδους προσπάθειες θα πρέπει να στηρίζονται και από την ίδια την Πολιτεία ειδικά σε ορεινές περιοχές όπως η Καλλιθέα που δίνουν «πλούσια» και αξιόλογα ιστορικής καταγραφής λαογραφικά στοιχεία.


Ακολούθως ο κ. Τζαβάρας επισκέφθηκε τα δημοτικά διαμερίσματα Περιβολίων και Λινίσταινας, έχοντας έναν εποικοδομητικό και ιδιαιτέρως ουσιαστικό διάλογο με τους κατοίκους, τονίζοντας για μια φορ

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet