Κώστας Τζαβάρας: Οριοθέτηση περιοχών για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πυρκαγιές

Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2007

Οι μεγάλες καταστροφές που υπέστη η Ηλεία από τις πρόσφατες πυρκαγιές είναι ανάλογες με το μέγεθος των πυρκαγιών που τις προκάλεσαν. Ποτέ άλλοτε ο τόπος μας δεν αντιμετώπισε τόσο μεγάλο κίνδυνο από φωτιά. Αναμφίβολα πρόκειται για μια μεγάλης κλίμακας καταστροφή που καταφανώς υπερβαίνει το συνηθισμένο μέγεθος των πυρκαγιών που τις τελευταίες δεκαετίες εκδηλώνονται στο Νομό Ηλείας επισήμανε ο Κώστας Τζαβάρας και αυτό προκύπτει από  τον προσδιορισμό και την οριοθέτηση των  δημοτικών διαμερισμάτων  που επλήγησαν από τις πυρκαγιές. 


Σύμφωνα με  Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε  Ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς  η οριοθέτηση των πληγεισών περιοχών για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν οι πυρκαγιές του Αυγούστου 2007 σε κατοικίες και κτήρια σε περιοχές του νομού Ηλείας κ.λ.π έχει ως εξής::

 ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΑ  ΔΗΜΟΤΙΚΑ  ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ Ν. ΗΛΕΙΑΣ
Δ.Δ. Αγ. Γεωργίου, Αμπελώνα, Βαρβάσαινα, Ελαιώνα, Κολιρίου, Λασταίικων, Παλαιοβαρβάσαινας, Σαλμώνης, Σκαφιδιάς και Δ.Δ. Πύργου του Δήμου Πύργου
Δ.Δ. Αμαλιάδος, Γερακίου, Περιστερίου, Δαφνιωτίσσης, Κεραμιδιάς, Κρυονέρου, Σαβαλίων και Δάφνης του Δήμου Αμαλιάδος
Δ.Δ. Αετορράχης και Ξενιών του Δήμου Βουπρασίας
Δ.Δ. Αντρωνίου του Δήμου Λασιώνος
Δ.Δ. Λυγιάς και Καλυβίων Μυρτουντίων του Δήμου Βαρθολομιού
Δ.Δ. Μπορσίου του Δήμου Λεχαινών
και των Δήμων Ωλένης, Πηνείας, Φολόης, Σκυλλούντος, Ζαχάρως, Φιγαλείας, Αλιφείρας, Ανδρίτσαινας, Αρχαίας Ολυμπίας και Ιάρδανου .

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet