Δήλωση του βουλευτή Ηλείας, Κώστα Τζαβάρα, για τον θάνατο του Μακαριστού Μητροπολίτη πρώην Ηλείας κυρού Γερμανού

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023

«Είχε τον πόθο της μαρτυρίας και της διακονίας»

΄Έφυγε από το μάταιο αυτό κόσμο ένας μεγάλος ιεράρχης, ο Μητροπολίτης πρώην Ηλείας Γερμανός, πλήρης ημερών. Επί 41 συναπτά έτη ήταν προκαθήμενος της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας και διακρίθηκε για τον απαράμιλλο ζήλο του στην εκτέλεση του καθήκοντος, καθώς και για το πλούσιο ποιμαντικό και φιλανθρωπικό του έργο.

Η εκδημία του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό, κυρίως γιατί παραδείγματα φωτεινά όπως του αείμνηστου Μητροπολίτη Γερμανού στις ημέρες μας έχουν εκλείψει. Το αποτύπωμα που άφησε στην εκκλησιαστική ζωή όχι μόνο της Ηλείας αλλά και ολόκληρης της χώρας είναι ισχυρό και αποτελεί την απόδειξη ότι οι ποιμενάρχης μας υπήρξε ένας αγωνιστής θερμός και ασυμβίβαστος της πίστης, της αγάπης και της  προσφοράς, που έχαιρε γενικής εκτίμησης, τόσο από τα μέλη της Ιεράς Συνόδου όσο και από τους απλούς Χριστιανούς.

 Ευτύχησα να συνεργαστώ μαζί του επί 16 χρόνια ως βουλευτής Ηλείας αλλά και ως υπουργός Πολιτισμού. Πετύχαμε μαζί μια σειρά σημαντικά έργα διατήρησης, ανάδειξης και προβολής των εκκλησιαστικών μνημείων της ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας και Ωλένης. Τον εθαύμασα για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του για το πνεύμα της δικαιοσύνης που τον διακατείχε, καθώς και για την αυστηρότητα των τρόπων του και τη λιτότητα του βίου του. Του αξίζει κάθε δημόσιος έπαινος. Αιωνία του η μνήμη.

 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet