Δήλωση του βουλευτή Ηλείας, Κώστα Τζαβάρα, για τη σημερινή σύσκεψη με αντικείμενο το σχέδιο ανασυγκρότησης της Αρχαίας Ολυμπίας

Τρίτη, 07 Ιουνίου 2022

«Είμαι ικανοποιημένος από τα όσα συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης για το σχέδιο ειδικής ανάπτυξης της Αρχαίας Ολυμπίας (όπως το είχε υποσχεθεί στη Βουλή ο Πρωθυπουργός). Η συζήτηση διεξήχθη υπό την διεύθυνση του αρμόδιου υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, κ. Τριαντόπουλο.

Ελπίζω ότι όσα ελέχθησαν, θα υλοποιηθούν με σχέδιο και λογισμό που θα υπηρετεί τη συνολική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Αρχαίας Ολυμπίας, της Ηλείας και όλης της Περιφέρειας, με γνώμονα και σκοπό την παραγωγική αξιοποίηση του συμβολικού κεφαλαίου που έχει συσσωρευτεί στην Αρχαία Ολυμπία, στο πεδίο του πολιτισμού, του αθλητισμού και του τουρισμού.

Θέλω κυρίως να υπογραμμίσω το γεγονός ότι μέσα από αυτό το αναπτυξιακό σχέδιο δεν θα επιδιωχθεί η κατανάλωση οικονομικών πόρων για έργα βιτρίνας ή αποσπασματικές παρεμβάσεις για λόγους άγονου εξωραϊσμού, που δεν συνδέονται με μια συνολική προοπτική ανάπτυξης (βλ. ΟΧΕ Κατάκολο-Πύργος-Αρχαία Ολυμπία, όπου ακόμα προσπαθούμε να αντιληφθούμε ποιος δαιμόνιος νους επινόησε όλη αυτή τη σύνθεση που μάλλον θα δυσκολέψει τη ζωή των πολιτών παρά θα ικανοποιήσει υπαρκτές κοινωνικές ανάγκες).

Αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες της Ηλείας, είναι πώς θα συγκροτήσουμε ένα ειδικό αναπτυξιακό σχέδιο με καθοριστική επίδραση στην οικονομία της περιοχής, υπό την έννοια ότι θα κινητοποιήσουμε παραγωγικές δυνάμεις, θεσμούς, οικονομικούς πόρους και ανθρώπινο δυναμικό υπό το έμβλημα της Αρχαίας Ολυμπίας, με στοχευμένες παρεμβάσεις ώστε να βελτιωθούν τα οικονομικά δεδομένα της Ηλείας. Θεμελιώδης επιδίωξη αυτού του σχεδίου δεν μπορεί παρά να είναι η αύξηση της απασχόλησης και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, προκειμένου να παραχθεί πλούτος που θα διαχυθεί ισότιμα στην τοπική κοινωνία.

Δε νοείται αναπτυξιακό σχέδιο χωρίς να προκύπτει άνοδος του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και μεγέθυνση της οικονομίας. Δεν πρέπει να σπαταλήσουμε τους πόρους που θα διατεθούν για την ανάπτυξη της Αρχαίας Ολυμπίας σε ΟΧΕ-το ασήμαντων μικροπαρεμβάσεων που γίνονται για λόγους προεκλογικού εντυπωσιασμού, καθώς και πελατειακού χαρακτήρα ατομικών εξυπηρετήσεων.»

 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet