Δήλωση του βουλευτή Ηλείας, Κώστα Τζαβάρα με αφορμή την επίσκεψη της αναπλ. Υπουργού Υγείας, Ασημίνας Γκάγκα

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022

«Εκφράζω την ικανοποίησή μου γιατί επιτέλους το χρόνιο πρόβλημα της ανταγωνιστικής λειτουργίας των νοσηλευτικών μονάδων του νομού πήρε το δρόμο της οριστικής του επίλυσης προς όφελος των πολιτών της Ηλείας. Η χθεσινή επίσκεψη της αναπλ. Υπουργού Υγείας, κ. Γκάγκα, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις για την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη να προχωρήσει στην ανόρθωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Πρωτίστως για την αποκατάσταση ενός αποτελεσματικού πλαισίου λειτουργίας των δομών τόσο της δευτεροβάθμιας όσο και της πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης.

Η αναπλ. Υπουργός Υγείας συζήτησε αναλυτικά με όλους τους εμπλεκόμενους με τη δημόσια Υγεία φορείς σχετικά με την αναδιάρθρωση του υγειονομικού Χάρτη της Ηλείας, κατέγραψε όλες τις προτάσεις τους και ταυτόχρονα περιέγραψε με σαφήνεια και καθαρότητα τους βασικούς άξονες του εγχειρήματος, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υφίσταται ζήτημα κατάργησης της οποιασδήποτε υγειονομικής δομής του νομού.

Θεωρώ πως η πρόταση που κατέθεσα στην ίδια προ ημερών, δηλαδή η συγκρότηση ενός ισχυρού νομαρχιακού νοσοκομείου δευτεροβάθμιας περίθαλψης με έδρα τον Πύργο και η ταυτόχρονη λειτουργία νοσηλευτικών μονάδων με διακριτό και διαφοροποιημένο ρόλο στην Αμαλιάδα και στην Κρέστενα, σε συνδυασμό με την παροχή στοχευμένων κινήτρων σε υποψήφιους γιατρούς, είναι η μοναδική αποτελεσματική λύση για να απολαμβάνουν οι πολίτες της Ηλείας αξιόπιστες υπηρεσίες ιατρικής περίθαλψης και να μην ταλαιπωρούνται με άσκοπες μετακινήσεις στην Πάτρα και σε άλλες περιοχές.»

 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet