Κώστας Τζαβάρας: «Τώρα πια δε μένει παρά να εκπληρωθεί και η δεύτερη δέσμευση του πρωθυπουργού»

Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021

Την παρέμβαση του Κυρ. Μητσοτάκη για να φτάσει ο αυτοκινητόδρομος στην Αρχαία Ολυμπία ζητά ο βουλευτής Ηλείας

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την επέκταση του αυτοκινητόδρομου ως την Αρχαία Ολυμπία ζητά ο βουλευτής Ηλείας και πρώην υπουργός Κώστας Τζαβάρας, επισημαίνοντας ότι μετά την εκπλήρωση της πρώτης πρωθυπουργικής δέσμευσης για την Πατρών-Πύργου, πρέπει να εκπληρωθεί και η δεύτερη δέσμευση που δόθηκε ενώπιον των φορέων και των πολιτών της Ηλείας στην πρόσφατη ευρεία σύσκεψη στο δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Ο Κώστας Τζαβάρας τονίζει ότι ορθά ο ίδιος ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για δρόμο Πάτρα-Πύργος-Ολυμπία τον περασμένο Νοέμβριο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως αναγνωρίζει απόλυτα τη σημασία του τελευταίου κομματιού, το οποίο άλλωστε δίνει και νόημα στον οδικό άξονα «Ολυμπία Οδός».

Ο Ηλείος βουλευτής προσθέτει ότι επειδή στην τροποποιημένη σύμβαση που κυρώθηκε στη Βουλή, περιλαμβάνεται ως προαίρεση η κατασκευή του τμήματος Πύργος-Αλφειός σε μεταγενέστερο χρόνο, αλλά όχι και η επέκταση του έργου ως την Αρχαία Ολυμπία, θα πρέπει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ως προεδρεύων της Κυβερνητικής Επιτροπής Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας, να αναλάβει τη σχετική πρωτοβουλία.

Όπως επισημαίνει, θα πρέπει εντός της επόμενης τριετίας να έχει δρομολογηθεί η εκπόνηση των αναγκαίων μελετών, η ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων και η εξεύρεση εθνικών ή ευρωπαϊκών πόρων, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες αμέσως μόλις παραδοθεί η Πατρών-Πύργου.

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εκπλήρωσε την πρώτη του δέσμευση για την Πατρών-Πύργου, απεγκλωβίζοντάς μας από τις θνησιγενείς εργολαβίες του Σπίρτζη. Τώρα οφείλει στους πολίτες της Ηλείας να εκπληρώσει και τη δεύτερη δέσμευση που ανέλαβε ενώπιόν τους τον περασμένο Νοέμβριο στο δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας, όταν ο ίδιος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της επέκτασης του δρόμου ως την Αρχαία Ολυμπία, κάνοντας λόγο για Πάτρα-Πύργος-Ολυμπία.

Πιστεύω πως θα αναλάβει την πρωτοβουλία και θα θέσει άμεσα το ζήτημα στην Κυβερνητική Επιτροπή Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας, ώστε να εκπονηθούν οι σχετικές μελέτες που είναι απαραίτητες, και να είμαστε έτοιμοι για την κατασκευή του έργου αμέσως πόλις παραδοθεί η Πατρών-Πύργου. Είναι η ελάχιστη αναγνώριση που μπορούμε να αποδώσουμε στον ιερό και απαράμιλλου κύρους τόπο της Αρχαίας Ολυμπίας», δήλωσε ο Κώστας Τζαβάρας.

 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet