Κώστας Τζαβάρας: «Να δημιουργηθούν covid free ζώνες στο Κατάκολο και στην Αρχ. Ολυμπία»

Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021

Την άρση του οικονομικού «εμπάργκο» των ναυτιλιακών στην τοπική οικονομία ζητά με ερώτησή του ο βουλευτής Ηλείας

Τη δημιουργία covidfreeζώνης στο Κατάκολο και στην Αρχαία Ολυμπία ζητά με ερώτησή του προς τους αρμόδιους υπουργούς ο βουλευτής Ηλείας και πρώην υπουργός Κώστας Τζαβάρα, επισημαίνοντας ότι πρέπει να αρθεί το συντομότερο δυνατόν το οικονομικό «εμπάργκο» που έχουν επιβάλει οι ναυτιλιακές εταιρείες στις αγορές των δύο περιοχών, επικαλούμενες την προστασία από τη διασπορά του κορονοϊού.

Επικαλούμενος σχετικά ρεπορτάζ του τοπικού Τύπου και επιστολές του Επιμελητηρίου Ηλείας και του δήμου Αρχ. Ολυμπίας, ο Κώστας Τζαβάρας τονίζει η απόφαση των εταιρειών κρουαζιέρας να απαγορεύσουν στους επιβάτες να κυκλοφορήσουν ελεύθερα στην αγορά του Κατακόλου και της Αρχαίας Ολυμπίας ισοδυναμεί με οικονομικό «εμπάργκο» άδικο και ατεκμηρίωτο, δεδομένου ότι η συντριπτική πλειονότητα των επαγγελματιών έχουν εμβολιαστεί και τηρούν απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα προστασίας από τη διασπορά του ιού.
Όπως επισημαίνει ο Ηλείος βουλευτής, οι επιβάτες από τα δύο κρουαζιερόπλοια που αφίχθησαν στο Κατάκολο την τελευταία εβδομάδα, επιβιβάστηκαν σε τουριστικά λεωφορεία και μεταφέρθηκαν στην Αρχαία Ολυμπία, όπου και εκεί όμως δεν τους επιτράπηκε να κυκλοφορήσουν ελεύθεροι στον κεντρικό εμπορικό πεζόδρομο, παρά μόνο σε προεπιλεγμένα σημεία για αγορές, δημιουργώντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και διχασμού στον εμπορικό κόσμο με επιλεκτική εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Ο Κώστας Τζαβάρας επισημαίνει ότι οι τουριστικές επιχειρήσεις καταδικάζονται σε μαρασμό, καθότι βάσει ΚΑΔ είναι τυπικά ανοιχτές, άρα δεν δικαιούνται κρατική στήριξη, αλλά επί της ουσίας είναι κλειστές διότι δεν τους επιτρέπεται να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις το αγοραστικό τους κοινό, σύμφωνα με τις αρχές του κοινωνικού και οικονομικού φιλελευθερισμού.

«Ηουσιαστική απαγόρευση από τις εταιρείες κρουαζιέρας της ελεύθερης κυκλοφορίας των επιβατών τους στους εμπορικούς δρόμους του Κατακόλου και της Αρχ. Ολυμπίας πλήττειδυσανάλογα και αδικαιολόγητα τους επαγγελματίες της Ηλείας, παρά το γεγονός ότι οι τελευταίοι φροντίζουν να τηρούν αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα και τα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορωνοϊού,και τους καταδικάζει σε οικονομικό μαρασμό. Σε συνδυασμό με την επιλεκτική μεταφορά των επιβατών κρουαζιέρας σε προεπιλεγμένα σημεία για αγορές, διαμορφώνεται περιβάλλον αθέμιτου ανταγωνισμού και διχασμού του εμπορικού κόσμου σε  δύο τουριστικές περιοχές που θα μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε covid free ζώνες, λόγω της χωροταξικής τους διάρθρωσης.  Για αυτό ζητώ από τα αρμόδια υπουργεία να διευθετήσουν το πρόβλημα στη βάση των αρχών του φιλελευθερισμού και των ίσων ευκαιριών», δήλωσε.

 

  Πρόσφατα Νέα  
   
     

 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet