Παρέμβαση Τζαβάρα για την ανακούφιση των πληγέντων από τη θεομηνία

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019

Την ταχύτερη δυνατή ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού για την ανακούφιση των θεομηνιόπληκτων πολιτών και επαγγελματιών της Ηλείας ζήτησε με παρέμβασή του προς τον υπουργό Εσωτερικών κ.Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας.

Εκφράζοντας τη θλίψη του για τον τραγικό θάνατο του 35χρονου αλλοδαπού εργάτη γης από κεραυνό στη Μυρσίνη, ο Ο Κώστας Τζαβάρας περιέγραψε στον υπουργό τις σοβαρές καταστροφές που υπέστησαν πολίτες και επιχειρήσεις από την ανεμοθύελλα που «σάρωσε» την περιοχή της Φραγκαβίλλας στην Αμαλιάδα, στο Ρουπάκι Γαστούνης, στη Μυρσίνη και στην ευρύτερη περιοχή του ηλειακού κάμπου, καθώς και τις ζημιές σε σπίτια, και αγροτικές εκτάσεις και επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου και των Κρεστένων από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

Με την παρέμβασή του ο Κώστας Τζαβάρας ζήτησε από τον υπουργό να μεριμνήσει για τη διατήρηση υψηλού επιπέδου ετοιμότητας στον κρατικό μηχανισμό,  για την καταγραφή των ζημιών και την άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών που θα αμβλύνουν τις επιπτώσεις της θεομηνίας που έπληξε χθες την Ηλεία.

«Είναι απαραίτητο ο κρατικός μηχανισμός να είναι σε εγρήγορση και διαρκώς δίπλα στους πληγέντες συμπολίτες μας, προκειμένου να μην αισθάνονται απροστάτευτοι και εγκαταλελειμμένοι. Μετέφερα στον υπουργό την πρώτη εικόνα από τις καταστροφές που προκλήθηκαν στην Ηλεία από τη θεομηνία και ζήτησα να υπάρξει η αναγκαία κρατική μέριμνα για να καταγραφούν άμεσα τα προβλήματα και να αποζημιωθούν το ταχύτερο δυνατόν οι πολίτες και οι επαγγελματίες που υπέστησαν σοβαρές ζημιές», δήλωσε ο Κώστας Τζαβάρας.
 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet