Κώστας Τζαβάρας: Τα πρώτα μέτρα για την ανακούφιση των πυροπλήκτων

Κυριακή, 26 Αυγούστου 2007

Η Εθνική τραγωδία συνεχίζεται ,ο αριθμός των θυμάτων συνεχώς αυξάνεται και οι ανάγκες των συνανθρώπων  μας που βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση , καθώς αντιμετωπίζουν πλέον μια νέα πραγματικότητα επεσήμανε ο υποψήφιος βουλευτής Κώστας Τζαβάρας , γι αυτό το πρώτα που εξήγειλε η Κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί , θα μετριάσουν το πόνο αυτων των ανθρώπων.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι τα ακόλουθα

1. Τον πενταπλασιασμό του προνοιακού βοηθήματος για την κάλυψη των πρώτων αναγκών των πληγέντων που ως σήμερα ήταν διαμορφωμένο στα 600 ευρώ, αυτό πενταπλασιάζεται στα 3000 ευρώ. λαμβάνεται άμεσα από τους πληγέντες,
2. αύξηση της αποζημίωσης για οικοσκευή και άμεσα έξοδα επισκευής κατοικιών από 6000 ευρώ που προβλεπόταν μέχρι σήμερα σε 10000 ευρώ.
3. μέριμνα για τις οικογένειες που είναι στην πολύ θλιβερή θέση να έχουν χάσει ανθρώπους τους. Αυτές οι οικογένειες θα έχουν την ίδια ειδική μέριμνα που προβλέπεται να υπάρχει για τις οικογένειες που χάνουν ανθρώπους εν υπηρεσία. Επίσης η αποζημίωση για άμεσες ανάγκες στον πλησιέστερο συγγενή θανόντα αυξάνεται από 6000 ευρώ σε 10000 ευρώ και στον τραυματία με μόνιμη και μη ανατάξιμη βλάβη από 4500 ευρώ σε 8000 ευρώ..
4. ειδικό σχέδιο, για την ανασυγκρότηση των περιοχών. ώστε να μπορέσουν πολύ γρήγορα οι περιοχές αυτές να επανέλθουν στη θέση που βρίσκονταν, αν όχι και σε καλύτερη.
5. Ειδικά για τους πυροσβέστες, οι οποίοι αυτή τη στιγμή δίνουν μια πολύ μεγάλη μάχη με τις φωτιές, χορηγείται έκτακτο επίδομα παραγωγικότητας ύψους 2500 ευρώ και αυτό χορηγείται στους πυροσβέστες, στους εποχικούς πυροσβέστες, στα πληρώματα των εναερίων μέσων και το προσωπικό της τεχνικής βάσης.
6. δημιουργείται άμεσα ειδικό ταμείο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών για τη στήριξη των πληττομένων από καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης και την αποφυγή χρονοβόρων διαδικασιών,.
7. αναστολή της πληρωμής των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των πληγέντων στις Εφορίες για 6 μήνες.
8. Την αναστολή για 6 μήνες της καταβολής τρεχουσών εισφορών, καθώς και τη ρύθμιση όλων των καθυστερουμένων ασφαλιστικών εισφορών, όλων των Ασφαλιστικών Ταμείων και του ΟΓΑ.
9. Την άμεση χορήγηση μιας επιπλέον σύνταξης, ως έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, σε όλους τους συνταξιούχους, όλων των Ασφαλιστικών Ταμείων και του ΟΓΑ.
10. Εκτακτη οικονομική ενίσχυση, ίση με 3 μηνιαία επιδόματα, από τον ΟΑΕΔ, στους εγγεγραμμένους ανέργους των πληγεισών περιοχών.
11. Ειδικό Πρόγραμμα Επιχορήγησης για 1 χρόνο, για την απασχόληση 6.000 ανέργων, προκειμένου να επιταχυνθεί η προσπάθεια άμεσης αναδάσωσης των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.
12. Στο Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, ο ΟΑΕΔ θα συνεισφέρει, σε πρώτη φάση, 10 εκατομμύρια ευρώ και ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας 1 εκατομμύριο ευρώ.
13. Θα χορηγηθεί πλήρης σύνταξη σε ένα μέλος της οικογενείας των θυμάτων, θανόντων από τις πυρκαγιές, κατ` αναλογία των διατάξεων χορήγησης σύνταξης στα θύματα τρομοκρατικών ενεργειών.
14. Την άμεση αποστολή κλιμακίων ιατρών του ΙΚΑ καθώς και ιατροφαρμακευτικού υλικού στις Νομαρχιακές Μονάδες Υγείας των Νομών που επλήγησαν, για την ενίσχυση του έργου τους
15. Επισπεύδεται σημαντικά με ενίσχυση κλιμακίων του ΕΛΓΑ, η προβλεπόμενη διαδικασία υποβολής δηλώσεων των πληγέντων αγροτών καθώς και προεκτιμήσεων του ΕΛΓΑ για ζημιές στον αγροτικό τομέα, λόγω των πυρκαγιών, στα πλαίσια του ΠΣΕΑ.
16. Με Ειδική Εγκύκλιο, που θα καλύπτει τις εκκρεμείς περιπτώσεις ζημιών από πυρκαγιές, με καταβολή συντομότατα με ταμειακή διευκόλυνση και με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, χωρίς επιβάρυνση των δικαιούχων, ενός συγκεκριμένου ποσού ανά στρέμμα και είδος καλλιέργειας καθώς και ζωικού κεφαλαίου.
17. Η πληρωμή θα πραγματοποιείται μετά την υποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης του αιτούντος που θα περιέχει στοιχεία:
α) εκτάσεων και καλλιεργειών με το σωστό εντοπισμό τους (δεκατριψήφιος κωδικός αναγνώρισης αγροτεμαχίου ενιαίας ενίσχυσης, δηλαδή επιδοτήσεων της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής)
β) ζωικού κεφαλαίου και
γ) παγίου εξοπλισμού.


Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet