Ο Δόκτωρ Τσίπρας και ο κύριος Πολάκης

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019

Με τους γνωστούς ήρωες από τη νουβέλα «Η παράξενη υπόθεση του Δρ. Τζέκιλ και του κυρίου Χάιντ», έργο του σκωτσέζου συγγραφέα Ρόμπερτ Λούις Στήβενσον στο χώρο της φανταστικής λογοτεχνίας, παρομοίασε το δίπολο Τσίπρα-Πολάκη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας. Ως άλλος Δρ. Τζέκιλ, ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει επί τέσσερα χρόνια να κάνει πάνω στον εαυτό του ένα πείραμα με ένα νέο «πολιτικό» φάρμακο, που υποτίθεται ότι είχε τη δύναμη να διαχωρίσει μέσα στην ελληνική κοινωνία τους καλούς και ηθικούς συριζαίους από τους κακούς και διεφθαρμένους νεοδημοκράτες.

Φαίνεται όμως ότι το πείραμα πήγε στραβά και τελικά το μόνο που πέτυχε ο κ. Τσίπρας είναι να μεταμορφωθεί ο ίδιος στον κακό του εαυτό, δηλαδή τον κ. Παύλο Πολάκη. Αποτέλεσμα αυτού του αριστερού κατορθώματος είναι ο πρωθυπουργός απέναντι στους δανειστές και εταίρους της χώρας να εμφανίζεται με το πρόσωπο του καλού Αλέξη, ενώ απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους να χρησιμοποιεί το πρόσωπο του κακού Παύλου. Κακός, αλλά όπως προσφυώς ελέχθη από άλλο κυβερνητικό παράγοντα, έντιμος μέχρι… αηδίας!

«Ευτυχώς που πλέον δεν χρειάζεται να προσπαθήσουμε πολύ για να διακρίνουμε που σταματά η εντιμότητα και που αρχίζει η αηδία» κατέληξε ο Κώστας Τζαβάρας.

(Από τον Βηματοδότη της Πέμπτης 21.02.2019)
 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet