Κώστας Τζαβάρας: “Μακεδονικό” έθνος με την υπογραφή των κκ. Κοτζιά και Τσίπρα

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018

«Χωρίς να είμαστε υποχρεωμένοι, χωρίς να είναι αντικείμενο της διαφοράς Σκοπίων και Ελλάδας τους δώσαμε δύο θέματα, για τα οποία δεν είχαμε καμία υποχρέωση και ουσιαστικά και εδώ είναι το μείζον ζήτημα, δώσαμε και αναγνωρίσαμε έθνος μακεδονικό σε ένα κράτος που λέμε ότι θα ονομάζεται Βόρεια Μακεδονία.

Όποιος δεν καταλαβαίνει αυτά τα πολύ συγκεκριμένα και σαφή νοήματα δεν πρέπει να έχει επαφή με την πραγματικότητα», δήλωσε δηκτικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ και βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας, στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ και στους δημοσιογράφους Έλενα Καραγιάννη και Ξενοφώντα Ζηκίδηγια τη συμφωνία Ελλάδας- ΠΓΔΜ.

Όπως σημείωσε,σχετικά με την αναφορά στη συμφωνία ότι η “μακεδονική” γλώσσα περιλαμβάνεται στις σλαβικές γλώσσες, «το άρθρο 7 της συμφωνίας είναι η μεγαλύτερη “μηχανή” που έχει στηθεί ποτέ εναντίον της Ελλάδος και εναντίον της ελληνικής Μακεδονίας. Ενώ λοιπόν με αυτού του είδους τους αστερίσκους δήθεν δημιουργούν την εντύπωση ότι η γλώσσα αυτή αναγνωρίζεται ως σλαβική τελικά δεν την ονομάζουν σλαβική. 

Τι τους εμποδίζει; Η γλώσσα αυτή είναι σλαβική και σύμφωνα με τους εθνογλωσσολόγους είναι μια διάλεκτος της βουλγαρικής γλώσσας, η οποία μέχρι το μεσοπόλεμο ήταν μόνο προφορική και τελικά απέκτησε αλφάβητο με τα κινήματα του αλυτρωτικούμακεδονισμού. Αφού λοιπόν όλοι αναγνωρίζουν – και η Κυβέρνηση και μεις – ότι είναι σλαβική γλώσσα, γιατί την ονομάζουν “μακεδονική”;», αναρωτήθηκε.

Αναφορικά με την “μακεδονική” ιθαγένεια ο Κώστας Τζαβάραςπαρατήρησε ότι «αφού το κράτος λέγεται Βόρεια Μακεδονία και εφόσον η ιθαγένεια είναι η νομική σχέση που έχει ο πολίτης με το κράτος, γιατί δεν ονομάζουν αυτή τη σχέση βορειομακεδονική;» και συνέχισε«Προσέξτε όμως ποια είναι η απάτη και η πονηρία.

Αν πάμε στο αγγλικό κείμενο της συμφωνίας,αυτό που το ελληνικό κείμενο αναφέρει ως ιθαγένεια δεν μεταφράζεται ως “citizenship”αλλά αντίθετα ως “nationality”που σημαίνει εθνικότητα! Και εθνικότητα δεν είναι άλλο παρά η πολιτισμική, η γλωσσική, η νοηματική, η φαντασιακή και η συμβολική σχέση που έχει το πρόσωπο με ένα συγκεκριμένο έθνος».

Η υποχρέωση της χώρας από τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. αφορούσε αποκλειστικά την επίλυση του ονοματολογικού των Σκοπίων και όχι την αναγνώριση “μακεδονικής» γλώσσας και εθνικότητας  είπε ο Κώστας Τζαβάρας για να καταλήξει «Στη περίπτωση της “Βορείου Μακεδονίας” δυστυχώς είχαμε πρώτα την κήρυξη αυτού του μορφώματος των Σκοπίων ως κράτους και εν συνέχεια με την υπογραφή τωνκκ. Κοτζιά και Τσίπρα το αναγνωρίσαμε και ως έθνος μακεδονικό.

Αυτά τα πράγματα δεν παίρνουν καθόλου νερό και βέβαια δεν είμαι ούτε ακροδεξιός, ούτε εθνικιστής, ούτε λαϊκιστής, είμαι ένας άνθρωπος που διατηρώ το δικαίωμα να σκέφτομαι αυτά τα ζητήματα όπως τα λέει η επιστήμη, η λογική και η εθνική συνείδηση των Ελλήνων».
 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet