Κώστας Τζαβάρας: Μέτρα προτεραιότητας για την ανακούφιση των πληγέντων

Κυριακή, 26 Αυγούστου 2007

Τραγικές είναι οι εικόνες της καταστροφής από τις πυρκαγιές που συνεχίζονται και σήμερα στην Ηλεία . Η φωτιά μαίνεται σε αρκετά μέτωπα και κινδυνεύει ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχ. Ολυμπίας, ενώ οι δυνάμεις καταστολής δίνουν άνιση μάχη με τις φλόγες επεσήμανε ο κ. Τζαβάρας που βρίσκεται κοντά στις επιχειρήσεις .

Δύσκολες στιγμές περνούν όλοι οι κάτοικοι των πυρόπληκτων δημοτικών διαμερισμάτων. Πόνος και  οδύνη κυριαρχεί παντού τόνισε ο κ. Τζαβαρας . Ο απολογισμός των θυμάτων μεγαλώνει και η συντριβή όλων μας παραμένει ανομολόγητη.

Εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν άστεγοι ή φιλοξενούνται σε συγγενικά σπίτια . ʼγνωστος αριθμός ζώων και πουλερικών παραμένουν απανθρακωμένα στα κτήματα και τους στάβλους , μέχρι την αποτίμηση των ζημιών .Οι κόποι μιας ζωής έγιναν στάχτη. Ολόκληρες περιουσίες (ελαιώνες , αμπέλια, σταφίδες κ.λ.π) που αποτελούσαν τη μοναδική πηγή εισοδημάτων αυτών των ανθρώπων καταστράφηκαν ολοσχερώς ,

Η πολιτεία έχει χρέος και θα συμβάλλω τα μέγιστα προς αυτή την κατεύθυνση τόνισε ό κ. Τζαβάρας ,να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να λάβει άμεσα μέτρα για να αμβλύνει τον πόνο αυτών των ανθρώπων ,να δώσει διέξοδο στο κακό που τους βρήκε και να φροντίσει για την ομαλή περαιτέρω διαβίωση τους ,καθώς πλησιάζει ο χειμώνας και οι συνθήκες θα είναι σκληρές και δύσκολες για όλες τις οικογένειες των πυρόπληκτων περιοχών.

Στις άμεσες προτεραιότητες  επεσήμανε ο κ. Τζαβάρας είναι η ψυχολογική και ηθική υποστήριξη των κατοίκων , η μέριμνα για την υγιεινή και βιοτική διαμονή τους , η λήψη μέτρων για την επίλυση των άμεσων καθημερινών λειτουργικών και οικονομικών αναγκών , μέριμνα  για την αντιμετώπιση  διαμονής και διατροφής  των  ζώων, τη δρομολόγηση αποκατάστασης της μόνιμης στέγασης των κατοίκων , η εκτίμηση της απώλειας και της αποζημίωσης του ζωικού και φυτικού κεφαλαίου , η απώλεια των μελλοντικών εισοδημάτων κυρίως των παραγωγών ελαιολάδου και γενικότερα κάθε μέτρο που θα μετριάσει τον πόνο και θα διευκολύνει τη ζωή των συνανθρώπων μας




Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet