Κώστας Τζαβάρας: «Δεν είμαι ο Πουτζδεμόν του Πύργου»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. λέει ότι δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται για την κατανομή στη Πελοπόννησο και επισημαίνει για τη συνάντηση Τραμπ-Τσίπρα ότι «ο επαναστάτης προσκύνησε τον πλανητάρχη»

Συνέντευξη στον Γιάννη Χρηστάκο

Εκ γενετής ανωμαλία στη διοικητική διαίρεση της χώρας χαρακτηρίζει την παραμονή της Ηλείας στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και εκλεγμένος βουλευτής του Κώστας Τζαβάρας. Ο ίδιος επισημαίνει ότι δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται για την απόσχιση και κατανομή του νομού στη Πελοπόννησο. Για τη συνάντηση Τραμπ-Τσίπρα επισημαίνει ότι «ο επαναστάτης προσκύνησε» τον «πλανητάρχη» και προσθέτει ότι η προπαγάνδα ΣΥΡΙΖΑ επί 2,5 χρόνια εμποδίζει τον λαό να δει τι πραγματικά έχει συμβεί.

Κύριε Τζαβάρα, φέρατε στην επικαιρότητα το θέμα της απόσχισης της Ηλείας από τη σημερινή Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Πριν πάμε όμως σε αυτό, θα ήθελα να μου σχολιάσετε την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ. Πολλά από όσα διημείφθησαν ωστόσο δεν είναι ακόμα γνωστά. Μήπως βιαστήκατε στη ΝΔ να βγάλετε συμπεράσματα;

Στην περίπτωση του πρόσφατου ταξιδιού του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στην Αμερική, το σύστημα της «στάγδην» ενημέρωσης που έχει εισαγάγει η κυβέρνηση στο ελληνικό πολιτικό στερέωμα, υπέκυψε στη δύναμη των εικόνων, που μεταδόθηκαν σε όλο τον κόσμο, από τη συνάντηση στο «Κήπο των Ρόδων» του Λευκού Οίκου ενός πρώην επαναστάτη και του «πλανητάρχη». Ακούγοντας τον κ. Τσίπρα να διαβεβαιώνει τον κ. Τραμπ ότι αυτοί οι δύο ηγέτες μοιράζονται κοινές αξίες και τους συνδέει σχέση στρατηγικής συνεργασίας και εν συνεχεία τον κ. Τραμπ να ευχαριστεί τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας γιατί με τα 2,4 δις δολάρια της παραγγελίας για την αναβάθμιση των F-16 συμβάλλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ, σχηματίζει κανείς σαφή αντίληψη του τι πραγματικά συνέβη στο ταξίδι αυτό, χωρίς να χρειάζεται να περιμένει άλλη ενημέρωση. Ο επαναστάτης προσκύνησε το σύστημα που με «διαβολικό» τρόπο οικοδομεί για το «καλό του κόσμου» ο κ. Τραμπ και ο πλανητάρχης μοίρασε γενναιόδωρα παχιά λόγια στον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Στην πορεία θα δούμε και λεπτομέρειες, ωστόσο εδώ έφτασε ξανά η ώρα της αξιολόγησης. Η κυβέρνηση τονίζει σε κάθε ευκαιρία οτι η χώρα ανακάμπτει, και οι δανειστές δείχνουν θετική διάθεση. Ο κ. Τσίπρας «κλέβει» την ατζέντα της ΝΔ μιλώντας γιά επενδύσεις και θέσεις εργασίας, άρα πού είναι τώρα οι διαφορές σας;

Η Ελλάδα επί ΣΥΡΙΖΑ βολοδέρνει χωρίς ελπίδα σωτηρίας και χάνεται στα βάθη μιας κρίσης, που είναι ανίκανος να την αντιμετωπίσει γιατί απλούστατα αδυνατεί για ιδεολογικούς λόγους να κατανοήσει τον μηχανισμό που την παράγει και την τροφοδοτεί. Άρα δεν μπορεί και να την θεραπεύσει!Από τη μια πλευρά, βρίσκεται ο κ. Τσίπρας με τον κάθε κ.Τσακαλώτο, που χρησιμοποιούν την υπερφορολόγηση ως μέσο ταξικής επιβολής (όπως αυτάρεσκα δηλώνουν στη Βουλή) του νέου «καθεστώτος», επί του συνόλου των ενεργών και παραγωγικών δυνάμεων του τόπου, τις οποίες θέλουν να τις κατευθύνουν για κομματικούς λόγους σε μια οικονομία μειωμένων προσδοκιών. Από την άλλη, ο κ. Κ. Μητσοτάκης, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αγωνίζεται για να κρατήσει ενεργή την ελπίδα της ανασυγκρότησης του τόπου σε συνθήκες μιας οικονομικής ανάπτυξης, που θα επιβραβεύει τη δημιουργία καιτην καινοτομία, θα δίνει κίνητρα και ευκαιρίες στις επιχειρήσεις και θα προστατεύει από τον κοινωνικό αποκλεισμό κάθε αδύναμο πολίτη. Αυτή είναι η διαφορά μας τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπορεί κανείς να την κρύβει.

• Ας πάμε τώρα στο θέμα της Ηλείας. Μεγάλη συζήτηση προκάλεσε η αναφορά σας για την διενέργεια δημοψηφίσματος για απόσχισή της από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Επειδή είστε άνθρωπος με χιούμορ αλλά  και το θέμα είναι σοβαρό πάτε να γίνετε ο Πουτζντεμόν της Ελλάδας;

Δεν είναι η πρώτη φορά που δήλωσα δημοσίως τη θέση μου για τις ολέθριες συνέπειες που έχει στην οικονομία και την κοινωνία της Ηλείας και της Αχαΐας ο διαμελισμός της Πελοποννήσου σε δύο αυτοδιοικητικές περιφέρειες, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Όσο θα εξακολουθήσει αυτό το αυτοδιοικητικό καθεστώς θα ορθώνονται ανυπέρβλητα εμπόδια στην ανάπτυξη της Πελοποννήσου ως ενιαίας γεωγραφικής, πολιτισμικής και οικονομικής περιοχής. Η γεωγραφία είναι το πεπρωμένο στις κοινωνίες, όπως ακριβώς η ανατομία είναι το πεπρωμένο στους ανθρώπους, με βάση τη μνημειώδη φράση του Σίγκμουντ Φρόιντ. Αγωνίζομαι ως βουλευτής της Ηλείας για την αποκατάσταση της Πελοποννήσου ως ενιαίας Περιφέρειας.
   
•Πολιτικά γιατί αυτό δεν έγινε στο παρελθόν; Το 2011 με τον Καλλικράτη είχε αντιδράσει και ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ζαφειρόπουλος που βρίσκεται σήμερα στο περιφερειακό συμβούλιο. Εν τέλει θα το συνεχίσετε ή ήταν απλώς ένα πυροτέχνημα;

Το αίτημα αυτό συνεχώς προβάλλεται από τα Επιμελητήρια, παραγωγικές ομάδες, ενώσεις προσώπων, αυτοδιοικητικούς και πολιτικούς, πλην όμως φαίνεται ότι δεν έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την ικανοποίηση του. Ο αγώνας για την θεραπεία αυτής της εκ γενετής ανωμαλίας της αυτοδιοικητικής διαίρεσης της Πελοποννήσου σε δύο περιφέρειες δεν θα σταματήσει όσο διαρκεί η συνειδητοποίηση της ανάγκης για έξοδο από την πολύπλευρηκρίση, που πλήττει συνολικά την Ελλάδα. Μια από τις πλευρές αυτής της κρίσης μας την έχει κληροδοτήσει το πολιτικό σύστημα της δεκαετίας του ’80, όπου το λόμπυ των Αρκάδων και αυτό των Αχαιών πολιτικών του ΠΑΣΟΚ επέβαλλαν να θυσιαστούν τα αναπτυξιακά συμφέροντα της Πελοποννήσου στο βωμό της αποκατάστασης ισορροπιών στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.
 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet