Κώστας Τζαβάρας:Η Φολόη "πρωταγωνίστρια" για τον ορεινό μας πλούτο

Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2007

Το οροπέδιο της φολόης και τα πανέμορφα διαμερίσματα του μπορούν να αποτελέσουν τα σημεία αιχμής για μια ανεπτυγμένη αγροτουριστική περιοχή με έμφαση στο ίδιο το περιβάλλον της. Κάτω από αυτό το πρίσμα βλέπει την ορεινή αυτή περιοχή , ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Τζαβάρας την οποία επισκέπτεται σήμερα σε ένα νέο κύκλο συζητήσεων και επαφών με τους κατοίκους της που έχει ανοίξει εδώ και πάρα πολύ καιρό. 

Ο κ. Τζαβάρας εκτός των άλλων είναι και συναισθηματικά δεμένος με την περιοχή με την περιοχή αφού δεν έπαψε ποτέ να συνεργάζεται με τους φορείς και ειδικότερα με το Δήμο Φολόης για την επίλυση προβλημάτων που κατά καιρούς ανέκυπταν .

Έτσι σήμερα θα κάνει ιδιαίτερη μνεία στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κτηνοτροφία και στην ανάγκη να ξεφύγει όσο πιο γρήγορα γίνεται από τη φθίνουσα πορεία . Ο ίδιος μάλιστα στο παρελθόν είχε χρησιμοποιήσει σκληρή γλώσσα για το θέμα του καρτέλ των γαλακτοβιομηχανιών και είχε ζητήσει παρέμβαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

Δεν ξεχνά επίσης ο Τζαβάρας τα προβλήματα που είχαν για μια φορά ακόμη οι παραγωγού του κερασιού (προϊον που αν δε στηριχθεί , σύντομα θα συρρικνωθεί με σταδιακώς την εκμηδένιση του από το Νομό) ενώ και η εναλλακτική καλλιέργεια της καστανιάς , όπως έλεγε χθες , δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα , αφού φέτος χτυπήθηκε από ιό.

Στο μεταξύ ιδιαίτερη αναφορά αναμενεται να κάνει σήμερα κατά την εκεί επίσκεψη του , στο θέμα της αξιοποίησης του δάσους της Φολόης και της αποτελεσματικότερης προστασίας του από παρεμβάσεις . Πρόκειται για μοναδικό πλούτο που μακροπρόθεσμα μπορεί να προσφέρει πολλά στη περιοχή , όχι μόνο σε σχέση με το περιβάλλον αλλά και με την τουριστική ανάδειξη του .

Σημειώνει ακόμη ο κ. Τζαβάρας την προσοχή που θα πρέπει να δοθεί στο οδικό δίκτυο , πολύ δε περισσότερο σε κομβικούς για το δήμο χώρους , κάτι που η Πολιτεία στο εγγύς μέλλον οφείλει να μην αγνοήσει…..

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet