Η Ηλεία

» Παραλίες - Αγιος Ανδρέας

Γρήγορη μετάβαση :

Η παραλία του Αγίου Ανδρέα   ευρίσκεται   δυτικά της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας , του Πύργου σε απόσταση  13 χλμ. , στο Βοριοδυτικό τμήμα του ακρωτηρίου Κατακόλου.

Μια  μοναδική παραλία που συνδυάζει βουνό και θάλασσα , άμμο  κοχύλλια και βράχια  και δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες που χιλίαδες κάθε καλοκαίρι κατακλύζουν την παραλία  να αφεθούν  στη μαγεία της φύσης , να ζήσουν  ρομαντικές στιγμές με το  ιδιαίτερο ηλιοβασίλεμα του Ιονίου Πελάγους.

Κι όσο το βλέμμα αγκαλιάζει στο βάθος το Ιόνιο Πέλαγος , όσο πλανιέται στον ορίζοντα μέχρι την Ζάκυνθο και την Κεφαλλονιά ,εκεί που θα δύσει ο ολοπόρφυρος ήλιος, δεν αργεί  πίσω από το βουνό του Κατακόλου  να ξεπροβάλει το ολόγιομο φεγγάρι , να φωτίσει τα  σκοτεινα  και βραχώδη τμήματα της παραλίας, να διευκολύνει τον νυχτερινό μαγευτικό περίπατο  πλάϊ   στο φλόίσβο της θάλασσας,κάτω από  την πευκόφυτη περιοχή , μέχρι την ώρα που θα πάει  κανείς να απολαυσει το καφε , το ποτό ή τις νοστιμιές και το φρέσκο ψάρι στα φιλόξενα μαγαζιά της περιοχής.

.

Πίσω

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet